Amenda pe care o riscă cei care hrănesc porumbei. ”Fac mizerie și sunt purtători de boli”
Autorităţile din Oradea vin cu măsuri dure şi le interzic oamenilor să mai hrănească porumbeii. Atrase cu mâncare în pieţele din centru, păsările lasă în urma lor o mizerie greu de curăţat.
Cel mai mult au de suferit faţadele clădirilor istorice a căror restaurare, a fost costisitoare. Crescătorii îi liniştesc, pe iubitorii de animale, şi spun că porumbeii se descurcă, să-şi găsească singuri hrana.
O fetiţă împarte pâine porumbeilor în centrul oraşului. Această scenă o să devină istorie la Oradea unde consilierii locali au decis că cei care hrănesc animalele fără stăpân şi porumbeii riscă până la 2000 de lei amendă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Localnică: "Nu mi se pare normal. Tot timpul s-a putut hrăni animăluţele astea. Până la urmă e o bucurie şi pentru copii, aţi văzut. Ce-o să facă, le omoară?"
Localnic: "Am înţeles că, într-adevăr, sunt purtători de ceva boli, dar ca să nu-i hrăneşti şi să-i laşi să moară de foame nu prea este o idee bună."
Cei care au luat o asemenea hotărâre spun că motivaţia lor este foarte clară.
Anca Grama, purtător de cuvânt Primăria Oradea: "Murdăresc atât pavajul, cât şi faţadele care au fost recent reabilitate."
În acelaşi timp columbofilii îi liniştesc pe oameni şi spun ei, porumbeii nu sunt în pericol să moară de foame.
Viorel Soare - columbofil: "Ei se întreţin singuri, doar sunt porumbei în stare semi-salbatică sau sălbatică, ei îşi reglează, efectiv, modul de hrănire."
În Sibiu, locuitorii din centrul istoric au montat ţepi din sârmă pe pervaz ca să ţină păsările la distanţă.
Ioan Stoia, proprietar: "La noi, casa generalului a fost ciugulită în întregime, sus. Pentru asta s-au făcut lucrări de reabilitare, sunt costuri mari din cauza acestor vietăţi. Se mai pun pe margine ţepuşe ca să nu mai stea acolo, să nu mai înopteze sub streaşină, plase la geamuri."
Astfel de măsuri au fost luate şi în Veneţia, Florenţa, Geneva, Paris, Londra sau Helsinki. În Veneţia de exemplu trăiesc peste 100.000 de porumbei, iar ca să cureţe fiecare monument istoric municipalitatea plăteşte câte 275 de euro.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!