Atentie! 1 din 6 site-uri care vand bilete on-line pacalesc clientii


Ultimul update: Vineri 20 Ianuarie 2012 05:03
Data publicarii: Miercuri 10 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Aeroport

CE a stabilit un set reguli pentru companiile aeriene care vand bilete de calatorie pe internet. Comisia Europeana a amenintat cu procedura de infringement statele care nu vor sanctiona corespunzator toate reclamatiile primite.


In urma cu un an, verificarile au aratat ca unu din trei site-uri care vand bilete de avion pacalesc flagrant consumatorii.
La controlul de anul acesta, nici jumatate dintre aceste pagini web nu si-au rezolvat problemele, desi vanzarea online a biletelor de avion se supune Directivei pentru Practici Incorecte si Regulamentului pentru Servicii Aeriene.

Aceasta inseamna ca cel putin un site din sase continua sa pacaleasca publicul, desi normele sunt extrem de clare: orice portal este obligat sa alature pretului final toate taxele aferente, conditiile de returnare sau schimbare, sistemul de plata trebuie indicat exact, inclusiv comisionul, daca este cazul.

Vanzarea online trebuie facuta intr-o limba de circulatie internationala, iar in cazul ofertelor speciale sau a biletelor gratuite, compania trebuie sa precizeze numarul de locuri diponibile si perioada promotiei.

Aflati mai multe detalii din Gandul!

Sursa: Gandul

Majorarea taxei auto pentru vehiculele second-hand a primit girul CE!
Decembrie, luna shopping-ului online in Marea Britanie
Fii eficient! Cumperi online, castigi timp si bani
VIDEO PROTVPLUS.RO