Au tremurat de frig o noapte intreaga pentru bilete de tratament

Dată publicare: 10-12-2008 00:00
Dată actualizare: 05-04-2012 04:50


Victorie uriasa obtinuta de 300 de batrani care au asediat Casa de Pensii din Arges. Hotarati sa puna mana pe cele mai bune bilete de tratament, acestia s-au asezat la coada, desi au stiut de la bun inceput ca tichetele se elibereaza abia joi.

Nici frigul patrunzator, nici noaptea lunga n-au fost de natura sa-i sperie si sa-i faca sa renunte. Angajatii de la Casa de Pensii le-au spus clar batranilor ca ii asteapta pe data de 11 decembrie, dar pensionarii s-au incapatanat sa vina cu doua zile mai devreme.

Atmosfera de tabara combinata pe alocuri cu atmosfera de meci. Cam asa au stat lucrurile in fata Casei de Pensii din Pitesti. Sute de batranei infofoliti ca pentru o coada nesfarsita de pe vremea lui Ceausescu si-au cerut cu foc dreptul la biletele de tratament.

Desi se plang de multe boli si neputinte, batranii au gasit suficiente forte ca sa se certe si sa se imbranceasca la coada. In timp cei unii vroiau sa-si primeasca imediat biletele la tratament, altii doreau sa se respecte termenul anuntat de Casa de Pensii.

Pe -5 grade Celsius au fost unii care au avut nevoie de un intaritor. Pe la miezul noptii, batalionul de pensionari numara cam 300 de insi, toti extrem de galagiosi. Protestatarii erau insa hotarati sa invinga sistemul.

Spre dimineata, angajatii Casei de Pensii au fost chemati de acasa, pentru ca directorul institutiei a cedat presiunilor. Decizia acestuia s-a bazat pe faptul ca "cei care au fost primii marti seara ar fi fost primii si miercuri, si ar fi fost cei dintai si joi".

Pe lumina s-a declansat insa un alt razboi, cu cei care au descoperit ca s-au primit cereri de vacanta cu doua zile mai devreme.

Si totusi, pe principiul primul venit, primul servit, cei care isi depun primii cererile au dreptul sa-si aleaga statiunea in care vor sa mearga la bai, dar si perioada. Altfel, toti pensionarii isi pot depune cererile pana la sfarsitul anului, inclusiv prin posta.


VIDEO PROTVPLUS.RO