Asigurarea obligatorie a locuintelor a intrat in linie dreapta
Teoretic, cel putin. Vesti mai putin bune sunt pentru acei proprietari care nu si-au intretinut casele. Acestia risca sa fie respinsi de asiguratori, iar in caz de cutremur sau inundatie nu vor putea incasa nicio despagubire.
Aceasta legea pe care autoritatile incearca de peste cinci ani sa o adopte ar putea intra in vigoare in luna iulie. Companiile de asigurari vor sa intre in program, dar fac din start anumite precizari.
Astfel, daca vreti sa achitati o polita de 20 de euro anual si sa primiti o despagubire de cel mult 20.000 de euro ar fi bine sa investiti in casa inca de pe acum. Pe de alta parte, si daca sunteti acceptati de asigurator: in caz de incendiu, cutremur, alunecari de teren sau inundatii nu o sa incasati o suma foarte mare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
In Romania, doar 15% din cele 8,5 milioane de locuinte sunt ferite de rele. Chiar si asa, agentii de asigurari se tem ca oamenii ar putea renunta la politia facultativa in favoarea celei obligatorii, mult mai mica.
Dar este bine sa stiti si ca daca va cade casa in cap pentru ca stati intr-o zona in care s-a taiat padurea si fuge pamantul, statul nu se baga.
Deloc de neglijat este si faptul ca prima de asigurare obligatorie poate sa creasca dupa primul an. Nu se stie inca daca in functie de zona si nici daca populatia va suporta aceasta modificare.