Artiști locali din Iași au organizat un spectacol folcloric pentru minorii abandonați în centrele de plasament
Nici copiii nevoiași nu au fost uitați de Moș Nicolae în acest an. De pildă, la Iași, artiști localii au organizat un spectacol folcloric pentru minorii abandonați în centrele de plasament.
Cu această ocazie au adunat și bani cu care vor cumpăra alimente și jucării. Și la Timișoara, mai mulți săculeți au fost agățați de un pod de peste râul Bega, pentru ca oamenii cu suflet mare să doneze pentru copiii mai puțin norocoși din oraș.
Anul acesta de Moș Nicolae artiștii locali din Iași le-au făcut o surpriză copiilor din Centrul de Servicii Sociale "Sf Andrei". Au organizat un spectacol de muzică populară.
Alina Apetrei, organizator: „Prin această acțiune, noi ne dorim să venim în sprijinul copiilor. S-au făcut donații în contul asociației.”
Din banii adunați vor fi cumpărate alimente, jucării și jocuri educative pentru copii. 61 de copii cu probleme medicale grave, sunt îngrijiți în acest centru. Cel mai mic este un bebeluș de numai o lună, iar cel mai mare are 16 ani. Printre aceștia se află și Ștefana.
Ștefana: „Eu sunt Stefana și am 7 ani. De Moș Nicolae îmi doresc o păpușă cu biberon și cu suzetă.”
Dintre cei internați, doar 3 sunt vizitați de rude.
Marionela Vartolomei, director Centrul de Servicii Sociale "Sf. Andrei" Iași: „Cea mai mare nevoie este nevoia de afecțiune. 90% dintre acești copii putem spune că nu sunt vizitați, ocazional mai primesc un telefon.”
Și la Timișoara, ca să le pună zâmbetul pe buze copiilor care doar visează la venirea lui Moș Nicolae, mai mulți oameni au mers pe Podul de la Uzina de Apă cu sacoșele încărcate cu daruri.
Femeie: „Am adus jucării și hăinuțe de fetițe și de băieți. Sperăm ca toți copiii care trec pe aici să se bucure ce tot ceea ce găsesc pe pod.”
Inițiativa le-a dat oamenilor prilejul și să își pună creativitatea, dar și îndemânarea la încercare.
Femeie: „O jucărioară textilă făcută de mine. Sigur o să se bucure copiii.”
Copiii au fost în culmea fericirii, după ce au primit cadourile.
Copil: „Mie mi-a adus deja, mi-a adus biluțe magnetice.”
Podul de poveste, așa cum a fost numit de cei care au avut această inițiativă, a fost complet îmbrăcat într-un material textil croșetat de 600 de oameni. Toți cei care trec pe aici lasă pungi pline cu cadouri, pentru copilașii care au fost mai puțin norocoși. Așa, pot simți și ei că a venit Moș Nicolae.
Săculeții vor rămâne pe pod până la sfârșitul lunii decembrie, iar cei care vor să facă o faptă bună mai pot aduce cadouri și de Crăciun.