Apetitul romanilor pentru reduceri aduce profit la o afacere noua

08-05-2011 17:04

Este vorba de voucherele oferite de companii. Firmele care le propun clientilor discounturi de pana la 80%, pentru o anumita perioada, au incasari de milioane de euro de la inceputul anului.

Dan a deschis de curand un restaurant in Bucuresti si, cum clientela trebuie castigata, ofera vouchere cu reduceri pe un site de profil. Rezultatul?

"Noi, de trei zile de cand este oferta, am avut un succes foarte bun. Lumea suna si intreaba de noi, oameni care poate nu ne stiau", spune Dan Nastase, managerul unui restaurant.

Restaurante, magazine, agentii de turism ori saloane de frumusete, toate au postat mii de anunturi pe Internet ca sa-si promoveze afacerea.

Clientii sunt invitati sa ia un tichet care le ofera o reducere. In acest fel toata lumea castiga, de la cei care ofera voucher-ele, pana la cei care le cumpara sau le gazduiesc pe site-uri.

Reducerile cu aceste vouchere pot depasi 80% din pretul initial. De pilda, un cabinet stomatologic ofera consultatii timp de cateva zile cu doar 35 de lei, iar daca vreti sa mergeti la munte, platiti la un hotel 115 lei, in loc de 230.

Cei care au folosit acest sistem, au economisit in luna martie aproape un milion de euro. Totusi sunt si afaceri care au de pierdut de pe urma clientilor adusi de promotiile cu vouchere: dupa ce au folosit tichetele si au platit mai putin pentru un serviciu sau un produs, unii nu mai revin in magazinul respectiv.

Cititi si:

Asa ceva n-ai mai vazut. Cel mai tare VIDEO filmat la o nunta

Pe tunete, fulgere si ploaie torentiala, Shakira a dansat in sutien

Tags: afaceri, voucher,


VIDEO PROTVPLUS.RO