Mobila romaneasca, in faliment. Cumparam mobila second hand din strainatate
Cumparam mobila second hand adusa din strainatate, in timp ce praful falimentului se asterne pe cea produsa in tara! Si la acest capitol diferenta de pret a inclinat balanta preferintelor.
Asa ca fabricantii nostri n-au vanzari nici la jumatate fata de importatorii de mobilier vechi, care aduc piese la fel de curate si de lustruite ca unele nou-noute.
In urma cu doi ani, intr-o fabrica de mobila din Timisoara, 12 angajati aveau de dus la bun sfarsit in jur de 100 de comenzi pe saptamana. Mai sunt doar patru acum, iar numarul solicitarilor a scazut cu trei sferturi.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
O etajera de doi metri, spre exemplu, la 300 de lei, asteapta de cateva luni s-o cumpere cineva. Alta e situatia intr-un depozit de mobila noua si second hand adusa din Germania. Clientii inrosesc aici telefonul.
La cativa kilometri de Timisoara, un domn are de vanzare doua canapele, trei dulapuri si o biblioteca aduse tot din vestul Europei. Mobilierul arata ca nou, desi este vechi de aproape 30 de ani. Proprietarul se lauda ca are comenzi chiar si de la Bucuresti.
Facem si noi un calcul: un pat second din Belgia - 600 de lei. Un dulap cu doua usi -1400. O masuta de cafea, adusa din Germania, 150, si inca 2000 de lei, pentru doua vitrine din Olanda. Mai ieftin, in total, cu aproape 3.000 de lei, fata de mobila romaneasca, noua. Cu diferenta am putea cumpara o servanta din Belgia, confectionata din lemn masiv, la 2000 de lei. Si tot ne mai raman niste bani!