Mobila romaneasca, in faliment. Cumparam mobila second hand din strainatate

08-05-2011 10:42

Cumparam mobila second hand adusa din strainatate, in timp ce praful falimentului se asterne pe cea produsa in tara! Si la acest capitol diferenta de pret a inclinat balanta preferintelor.

Asa ca fabricantii nostri n-au vanzari nici la jumatate fata de importatorii de mobilier vechi, care aduc piese la fel de curate si de lustruite ca unele nou-noute.

In urma cu doi ani, intr-o fabrica de mobila din Timisoara, 12 angajati aveau de dus la bun sfarsit in jur de 100 de comenzi pe saptamana. Mai sunt doar patru acum, iar numarul solicitarilor a scazut cu trei sferturi.

 

O etajera de doi metri, spre exemplu, la 300 de lei, asteapta de cateva luni s-o cumpere cineva. Alta e situatia intr-un depozit de mobila noua si second hand adusa din Germania. Clientii inrosesc aici telefonul.

La cativa kilometri de Timisoara, un domn are de vanzare doua canapele, trei dulapuri si o biblioteca aduse tot din vestul Europei. Mobilierul arata ca nou, desi este vechi de aproape 30 de ani. Proprietarul se lauda ca are comenzi chiar si de la Bucuresti.

Facem si noi un calcul: un pat second din Belgia - 600 de lei. Un dulap cu doua usi -1400. O masuta de cafea, adusa din Germania, 150, si inca 2000 de lei, pentru doua vitrine din Olanda. Mai ieftin, in total, cu aproape 3.000 de lei, fata de mobila romaneasca, noua. Cu diferenta am putea cumpara o servanta din Belgia, confectionata din lemn masiv, la 2000 de lei. Si tot ne mai raman niste bani!

Tags: mobila,


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26