Alternativele pentru clasicul drob si eterna pasca. Cum au dat romancele bucataria pe catering
S-au emancipat romancele. De la an la an, prea putine mai duc pina la capat traditia meselor imbelsugate de Paste, asa cum faceau mamele si bunicile noastre.
Doamna Liliana gateste pentru trei persoane. Deja face calcule. "3 cofraje de oua, incluzand si cele de vopsit. Pentru asta in jur de 80 de bani, cam 72 de lei".
La care se adauga zaharul, faina, mielul si neaparat vinul.
Meniu pt 3 persoane: oua - 72 de lei, zahar - 15 lei, faina - 15 lei, vin - 25 de lei, miel - 120 de lei
"In jur de 250 de lei m-ar costa bucatele pentru Pasti. Le fac in casa pentru ca stiu ce folosesc"
Stefania in schimb lucreaza toata ziua si nu are vreme de pierdut in fata cuptorului. O sa trudeasca altii pentru ea.
Pentru un platou de trei persoane, cei care comanda la aceasta firma de catering vor da la fel ca doamna Liliana, adica tot 250 de lei.
Iar cererile au crescut cu 20 la suta fata de anul trecut.
Pentru cei care in aceasta perioada sunt la dieta si vor sa mearga pe varianta light sau pur si simplu isi doresc o masa speciala de Paste exista alternative. Friptura de miel poate fi inlocuita cu creveti, iar drobul cu cosulete umplute cu salata Caesar.
Surpriza vine de la meniul fusion. Cosulete de parmezan cu seminte de pin, pachetele cu pui afumat si bruschete cu branza de capra si praz.
In final achitati 150 de lei. E drept insa ca nici nu te saturi ca dupa o friptura.
La fel de excentric poate fi si mielul. Mai ales daca e preparat dupa o reteta speciala.
Costite pot fi preparate in tigaie, rumenite bine apoi la cuptor si trase prin ceapa crocanta. Chiar iti lasa gura apa. Dar si portmoneul gol. O singura portie costa 95 de lei. Dar, pana la urma, Pastele se sarbatoreste o singura data pe an asa ca un mic rasfat este binevenit.