Afacerile cu cafea la pachet se dezvoltă galopant. Față de 2001, bem de 2 ori mai multă

×
Codul embed a fost copiat

Cafeaua este de nelipsit din vieţile romanilor. Drept urmare s-au dezvoltat extrem de multe afaceri care îi scot pe oameni în oraş sau îi invită să îşi ia cafeaua cu ei oriunde merg atunci când sunt ocupaţi.

Profitul în acest domeniu se face uşor şi repede, o arată cifrele de afaceri în creştere ale celor mai mari distribuitori.

Faţă de anul 2001, bem de două ori mai multă cafea, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Altfel spus, numai în 2017, un român a consumat în medie 235 de grame de cafea în fiecare lună.

O cafenea din Timişoara îşi întâmpină clienţii cu muzică din anii '80 şi cu miros de cafea proaspăt prăjită. Proprietarii pun mare accent pe calitatea şi provenienţa boabelor de cafea, dar şi pe modul în care le macină.

Bogdan Damian, co-proprietar cafenea: ”Prin cafeaua pe care o oferim am reuşit să ne creem o bază, o clientelă care apreciază gustul cafelei bune şi sunt şi ei surprinşi că nu mai trebuie să îşi pună zahăr în cafeaua pe care o consumă."

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Daniel Flontas, co-proprietar cafenea: ”Cel mai bine la noi se vinde flat white, adică un dublu espreso cu lapte.”

La fel de adevărat este că românii şi-au diversificat gusturile în ultimii ani.

Sandra Lăpădat, PR cafenea: ”De regulă, băutorii de cafea preferă cafeaua clasică, preferă să simtă aroma, gustul. Cei care beau mai rar preferă varianta îndulcită sau cu diverse arome."

Pentru consumatorii specializaţi au apărut şi metodele de preparare aeropress, V60 sau chemex. Fiecare are nevoie de recipiente speciale şi cunoştinţe pe măsură.

Ionuţ Simionescu, barista: "Folosim un filtru pentru această metodă, îl umezim un pic cu apă, încălzim foarte bine bolul. Apa să aibă o temperatură undeva la 98 de grade. Se face o preinfuzie pentru început, undeva la 20 de secunde. După aceasta preinfuzie se continuă procesul."

Pentru că mulţi nu au timp să-şi bea cafeaua în tihnă înainte de serviciu, s-a răspândit şi conceptul de cafea la pachet.

Cel mai recent studiu al Institutului Naţional pentru Cancer din Statele Unite care a cumulat informaţii de la o jumătate de milion de oameni a stabilit că cei care beau cafea trăiesc mai mult.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Reacţia unui străin când bea pentru prima dată lapte românesc.
Reacţia unui străin când bea pentru prima dată lapte românesc. "Cum alunecă în pahar..."

Fie că îl punem lângă cereale, îl bem simplu sau îl adăugăm în cafea, laptele face parte aproape din meniul tuturor. Există însă și dezbateri aprinse pe această temă.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.