Adoptii de caini in parcul Tineretului, de Ziua Internationala a Animalelor

04-10-2008 00:00


A fost Ziua Internationala a Animalelor, o zi in care trebuie sa ne gandim si la prietenii nostri fara grai. Sunt caini care au avut noroc de o casa ori curte primitoare si un stapan iubitor, altii insa sunt lasati sa moara de foame in adaposturi.

In Bucuresti, primaria nu mai are decat un singur adapost pentru cainii fara stapan. Custile sunt pline de animale care se uita la tine cu ochi tristi. Ar vrea sa te roage sa le iei acasa, sau macar sa le dai ceva de mancare. 

Daca nu mai vrea sa-l tina din anumite motive, nu conteaza care, trebuie sa ne anunte, dar nu are voie sa il arunce in strada.
Marcela Lungu, presedinte Asociatia Cutu-Cutu
Sambata, in Parcul Tineretului, noua catelusi si-au gasit un stapan. Cine nu s-a hotarat astazi sa adopte un catel poate merge oricand la adapostul primariei. Trebuie sa-si ia angajamentul ca va avea grija de el si nu-l va abandona ulterior. In acest caz, stapanul poate fi amendat.

La Pitesti, adapostul de animale Zmeura, care gazduieste peste 3.700 de caini, si-a deschis portile pentru vizitatori. Copiii au venit sa-i inveseleasca pe catei, de ziua lor. 

La Targoviste, in schimb, cainii din adapostul de la marginea orasului au fost uitati cu totul de ziua lor. Nu a trecut nimeni sa le dea macar un castron cu apa. Iar mancare nu au mai vazut de mult.

VIDEO PROTVPLUS.RO