La multi ani de ziua animalelor!

04-10-2008 00:00


In fiecare an, pe 4 octombrie, intreaga lume aniverseaza ziua Sfantului Francisc de Assisi, ocrotitorul animalelor. Cu aceasta ocazie, www.stirileprotv.ro te invita sa adopti un catel din adapostul Theodor Pallady.

Ziua Mondiala a Animalelor a fost sarbatorita pentru prima data in 1931. Dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, ziua a fost adoptata oficial in intreaga lume si sarbatorita in fiecare an. 

De-a lungul timpului, oamenii nu au luptat doar pentru drepturile lor, ci si pentru ale necuvantatoarelor. S-au publicat lucrari, iar prima lege pentru protectia animalelor, numita "Martin’s Act" a fost votata in 1822, in Marea Britanie.

Ca legea sa ajunga si in Romania a mai durat aproape 200 de ani, insa pana la urma, s-au reglementat si la noi obligatiile detinatorilor de animale si s-a definit cruzimea fata de acestea. 

In ceea ce priveste cainii comunitari, a fost nevoie de vizita unei militante celebre pentru drepturile animalelor - Brigitte Bardot, sau de campanii precum "Stop torturarii animalelor", pentru ca maidanezii sa nu mai fie schingiuiti si eutanasiati.

Asta in teorie, caci practic ne confruntam in continuare cu gesturi de cruzime inimaginabile, cum ar fi otravirea a zeci de caini in Dambovita sau in Buzau. Pe langa asta, exista persoane care isi antreneaza cainii de lupta pe seama bietilor maidanezi, fara sa raspunda in fata legii.

Mai mult, in tara noastra animalele sunt lasate de multe ori de capul lor pe strazi, cum este cazul unor cai care se plimba nestingheriti pe Calea Floreasca, sau cel al cailor gunoieri de la Braila.

Aceasta zi reprezinta un bun prilej pentru ca organizatiile si iubitorii de animale sa promoveze dragostea pentru toate necuvantatoarele, dar si sa duca eforturi sustinute de constientizare a ceea ce inseamna respectul si responsabilitatea fata de acestea. 

Dupa "Stop torturarii animalelor", www.protv.ro a initiat campania "CATEL, CAUT STAPAN". In fiecare saptamana au fost prezentate cazurile unor caini din adaposturile Capitalei, unde nu mai putin de 5-15 patrupede impart aceeasi cusca. Acolo raman pana cand ii ia cineva sau pana cand mor. Insa de obicei nu ii ia nimeni acasa. Pe ei nu ii mangaie nimeni, nu sunt scosi la plimbare, nu alearga, nu se joaca. Sunt suflete care au nevoie de atentia noastra. 

Adaposturile Capitalei sunt pline pana la refuz de caini maidanezi. Pana cand acestia nu vor fi adoptati, nu vor putea fi stransi cei de pe strazi.

DACA ESTI INTERESAT SA ADOPTI, lasa-ti numele, adresa si numarul de telefon, pentru a putea fi contactat. Datele tale personale nu vor aparea pe site. Nu te arata indiferent fata de situatia lor! Gesturile mari nu costa nimic! 

Iar cine doreste sa doneze mancare, bani, medicamente pentru animalele din cadrul campaniei "Catel, caut stapan!" sau cine are nevoie de mai multe detalii ne poate scrie pe adresa newmedia@protv.ro.

VIDEO PROTVPLUS.RO