"Marea debarasare" a adunat, in toata tara, doar 140 de tone de deseuri

04-10-2008 00:00


Cu totii avem prin casa una-doua vechituri electrocasnice, numai bune de dat la gunoi. Ne despartim de ele cu mare greutate, de parca ar face parte din familie.

Mai intai trebuie sa aflam reactia in zona rurala si ce inseamna deseurile care pot fi colectate, sa vedem rezultatele din Covasna si Arges si apoi decidem daca extindem programul.
Attila Korodi, ministrul mediului
Unii le pastreaza din motive sentimentale, altii financiare, caci nu e usor sa schimbi dintr-odata aspiratorul harbuit, televizorul veteran si masina de spalat ruginita.

Asa se face ca "Marea debarasare", campania initiata de Ministerul Mediului, a adunat sambata, in toata tara, doar 140 de tone de asemenea deseuri.

Iesenii nu prea s-au inghesuit sa scape de aparatele electrice vechi de zeci de ani. Containerele deschise in cele 40 de puncte de colectare au ramas aproape goale.

Marea debarasare a ajuns si la tara. Ministrul mediului, Attila Korodi, s-a dus personal in Brasov, ca sa-i convinga pe tarani ca lucrurile vechi dauneaza grav sanatatii. A convins cativa, dar restul spun ca nu au bani sa-si schimbe electrocasnicele de prin casa.

La Bucuresti, campania a avut mai mult succes. Firmele de salubrizare au adunat 10 tone de calculatoare, televizoare si masini de scris.

Judetele fruntase sunt Cluj Napoca, Sibiu si Galati. Campania nu se opreste aici. Timp de un an, in prima sambata a fiecarei luni, cei care locuiesc in mediul rural vor putea scoate la poarta aparatele vechi. Firmele de salubrizare le vor aduna pe toate.

VIDEO PROTVPLUS.RO