Acuzaţii grave la nivelul luptătorilor de elită din SAS Mureș. Plângeri la MAI, DNA și DGA
Acuzaţii grave la nivelul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Mureş. Lucrătorii SAS au sesizat Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia Generală Anticorupţie, dar şi Direcţia Naţională Anticorupţie cu o serie de nemulţumiri din interiorul serviciului.
Mascaţii se plâng că există probleme mari în sistemul de ordine publică, ceea ce pune în pericol siguranţa populaţiei.
Neregulile la nivelul Serviciului pentru Acțiuni Speiale din județul Mureș ar fi început în urmă cu 3 ani, când a venit la conducere actualul șef. De atunci, spun angajații, problemele s-au ținut lanț.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Angajat SAS: "Am primit o dispozite prin care trebuie să verificăm perimetrul inspectoratului pe timp de zi. Considerăm că este aberant".
Angajat SAS: "Chiar de curând s-a întâmplat să ni se ceară sprijinul, dar li s-a zis că nu există nici un luptător SAS la servici din cauza programului cu care funcționăm de la 1 ianuarie"
Angajat SAS: "Noi nefiind doar 3, 2 ,1 sau de multe ori niciunul, ne vedem în imposibilitate de a acționa".
Angajații spun că au încercat să discute de nenumărate ori cu conducerea inspectoratului județean, însă nu au fost ascultați niciciodată. Acesta a fost și motivul pentru care au trimis sesizări la Ministerul Afacerilor Interne și la DNA.
Angajat SAS: "Discuții care nu au fost luate în seamă, s-au făcut rapoarte. Am fost chiar amenințați cu datul afară din serviciu, cu detașare sau mutarea pe alte posturi. Lucruri s-au și întâmplat în care doi colegi au fost chiar delegați pe o perioada de șase luni".
Inspectoratul susține însă că nu au exisat vulnerabilități la nivel de județ.
Ramona Varodi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș: "De fiecare dată când conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Mureș a fost sesizată de către polițiști cu privire la orice nemulțumire s-au dispus verificări, la finalul cărora au fost luate măsurile legale.”
Petiția a fost semnată de 20 de angajați al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, mai exact toți luptătorii de elită.