Absolventii "Spiru Haret" ameninta cu procese si isi cer banii inapoi!
Universitatea Spiru Haret pare ca sta pe un butoi cu pulbere, atacata din interior chiar de studentii ei, care spun ca au facut degeaba facultati neacreditate. Unii vor sa dea in judecata institutia, iar altii vor banii inapoi.
In acelasi timp, absolventii de liceu se inscriu mai departe la facultatile universitatii, iar Ministerul cere imperativ sa nu fie scoase la admitere decat locurile autorizate.
Marti, Ministerul Educatiei a facut publica lista specializarilor, programelor de studii, formelor de invatamant si inclusiv a localitatilor unde exista facultati acreditate sau autorizate provizoriu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Absolventii de liceu care se inscriu zilele acestea la facultate sunt atentionati sa consulte aceste liste inainte de a depune dosarul. Cu alte cuvinte, sa se uite mai intai daca este acreditata sau nu, chiar daca taxa li se pare convenabila.
Cu taxele adunate de la studenti, Spiru Haret a devenit in ultimii ani cea mai profitabila universitate privata, cu un profit de pana la sapte ori mai mare decat o universitate de stat.
Totusi, cei care au aflat acum ca au urmat trei ani degeaba vor banii inapoi.
In toata tara si in strainatate, "Spiru Haret" si-a deschis in ultimii ani centre de invatamant la distanta, la care tinerii s-au inscris repede cand au vazut ca taxele sunt chiar mai mici decat la stat.
Studentii plateau intre 1.000 si 1.500 de lei pe an, ca sa urmeze specializari neacreditate de Ministerul Educatiei. In aceasta situatie s-au trezit cateva sute de mii de studenti.
Din cele 44 de forme de invatamant la distanta, doar cinci sunt autorizate de Ministerul Educatiei. Si toate sunt in Bucuresti. Celelalte sunt in afara legii, spun oficialii de invatamant. In tot acest timp, universitatea a castigat insa de pe urma studentilor cateva sute de milioane de lei pe an.
Se pune acum problema ce se intampla cu zecile de mii de absolventi care tocmai au incheiat trei ani de studiu la una din facultatile neacreditate.
Mai multe despre situatia studentilor la facultatile neacreditate puteti afla la ora 21: 00, la videochat-ul www.stirileprotv.ro, chiar de la ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu.