800 de oameni au participat la Hope Concert, un spectacol impresionant dedicat celor mai vulnerabili copii ai Romaniei

Hope and Homes for Children

Duminica, 10 aprilie, Ateneul Roman a gazduit cea de-a patra editie a Hope Concert, evenimentul cultural si caritabil organizat de Fundatia Hope and Homes for Children.

La aceasta editie au participat peste 800 de invitati care au ales sa isi arate astfel sprijinul pentru cei mai vulnerabili copii din Romania. Oaspetii de onoare ai evenimentului au fost prim-ministrul Dacian Ciolos impreuna cu sotia sa, Valerie, Printesa Marina Sturdza, presedinte onorific al Hope and Homes for Children, Aura Raducu, Ministrul Fondurilor Europene, Violeta Alexandru, Ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, E.S. Paul Brummel, Ambasadorul Marii Britanii, E.S. Hans Werner Lauk, Ambasadorul Germaniei, E.S. Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei, Valeriu Nicolae, Secretar de Stat in Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Gabriela Coman, presedinte Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie. Lor li s-au alaturat reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, numeroase vedete, reprezentanti ai celor mai importante companii din Romania, sustinatori ai organizatiei, precum si jurnalisti. Spectacolul a fost prezentat de Amalia Enache, jurnalista PRO TV si ambasador Hope and Homes for Children Romania, si de activistul civic Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al organizatiei.

Aceasta a fost prima participare a premierului Ciolos la un eveniment Hope and Homes for Children, iar in mesajul transmis de pe scena Ateneului, a subliniat importanta eforturilor pe care organizatia le face de peste 18 ani pentru inchiderea institutiilor de tip vechi si inlocuirea acestora cu un sistem bazat pe conceptul familial, la care se adauga prevenirea separarii copilului de familie.

”Sunt convins ca problema copiilor institutionalizati e un test pe care ni-l da Dumnezeu ca sa gasim noi, pe langa iubirea pe care o avem pentru cei apropiati, si iubirea de a ne lua copii acasa. Sper sa gasim solutia ca, alaturi de stat, sa poata beneficia de resurse si organizatiile non-guvernamentale care au demonstrat in ultimii ani ca stiu sa actioneze eficient si ca, pe langa bani si legi, gasesc iubirea cu care sa incadreze si sa ingrijeasca acesti copii. Felicitari, Hope and Homes for Children, felicitari tuturor celor care au initiat aceasta actiune. Inchei cu speranta ca noi toti vom gasi in noi iubirea cu care sa fim in masura sa venim cu solutii”, a declarat prim-ministrul Dacian Ciolos.

La eveniment au participat unii dintre cei mai importanti artisti romani, care au emotionat publicul cu interpretarile lor remarcabile, dar si cu noutatea sonora a pieselor din program, fiecare lucrare fiind prezentata intr-o orchestratie inedita. Au urcat pe scena violonistul Alexandru Tomescu, ambasador al Hope and Homes for Children Romania, cu a sa vioara Stradivarius, soprana Irina Iordachescu, violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licaret, actorul Marius Manole si solistii Dan Bittman, Paula Seling si Feli, precum si tinerii si talentatii membri ai Ansamblului Violoncellissimo. Sala Ateneului a rasunat de acordurile muzicii lui Sostakovici, Kreisler, Saint - Saens, Puccini sau Mozart, dar si de celebre piese pop, ”Dincolo de nori”, ”Creioane colorate” si ”Danseaza cu mine”. La succesul programului au contribuit si compozitorii Dan Dediu si Catalin Cretu, care au reorchestrat piesele muzicale intr-o maniera inedita, adaptata pentru orchestra de violoncele.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

”In 2016 ne sarbatorim majoratul. In 1998 am inceput primul proiect de inchidere a unei institutii. Era un leagan cu vreo 90 de bebelusi, in Cavnic, Maramures. Toti acei nou-nascuti au ajuns in familii sau in medii bazate pe familie. Acum sunt tineri adulti. Dupa 18 ani petrecuti in proiecte directe, vedem roadele muncii noastre. Mai avem de lucru: 160 de institutii de inchis, cu aproape 8.000 de copii in ele intr-un stat care trebuie sa investeasca in cele mai vulnerabile dintre familii, sa le tina unite, o Romanie in care dreptul la familie, la sanatate, la educatie, sa fie sfinte pentru toti copiii. Acum, organizatia din Romania e Centrul Regional pentru Europa Centrala si de Sud al Hope and Homes for Children si facem in multe alte tari ceea ce am facut aici. Cu viziunea aceasta, cu convingerea ca se poate, oferim asistenta tehnica programelor noastre din Republica Moldova, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Ungaria, Grecia sau Turcia si sustinem dezvoltarea programelor de reforma in tari din Africa si America de Sud, pe langa alte tari din Europa de Sud-Est”, a declarat Stefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud al Hope and Homes for Children.

Spectacolul a fost prezentant de Amalia Enache, jurnalist PRO TV si ambasador Hope and Homes for Children Romania, alaturi de Dragos Bucurenci, purtatorul de cuvant al organizatiei. Numerosi ambasadori, oameni de afaceri si personalitati au participat la concert, aratandu-si astfel sprijinul fata de cei mai vulnerabili copii din Romania. Printre invitati s-au aflat Malvina Cservenschi si Dorian Boguta, Ada Condeescu, Andreea Raducan, Corina Ungureanu, Adina Buzatu, Corina Caragea si Simona Pope de la PRO TV, Vladimir Draghia si Grigore Lese.

In cadrul evenimentului, Hope and Homes for Children a oferit companiei Kaufland Romania premiul “Investitorul Social al Anului” pentru investitii strategice demarate in 2014 si PRO TV distinctia “Partenerul Media al Anului”. Printesa Marina Sturdza, presedinte onorific al Hope and Homes for Children, a primit o distinctie pentru intreaga activitate desfasurata in sprijinul fundatiei, recunoscandu-i-se astfel dedicarea si generozitatea cu care a sprijinit constant cauza celor mai vulnerabili copii ai Romaniei, in ultimele doua decenii.

”Soarta acestor copii institutionalizati trebuie sa ne preocupe in continuare deoarece, daca nu ii orientam pe o directie buna pentru viitor, vom deveni o tara necompetitiva in Europa si in lume. Vom reusi daca ne concentram pe prevenirea abandonului, asigurarea unei educatii si pregatirea pentru o existenta independenta si responsabia a celor care la 18 ani ies din sistemul de asistenta sociala”, a spus printesa Marina Sturdza.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Românii au devenit mai empatici cu comunitatea LGBTIQ. Tot mai mulți sunt de acord cu căsătoria între persoanele gay
Românii au devenit mai empatici cu comunitatea LGBTIQ. Tot mai mulți sunt de acord cu căsătoria între persoanele gay

Percepția românilor despre cuplurile LGBTIQ s-a îmbunătățit în ultimii ani. 70% cred că toate familiile ar trebui protejate de lege, inclusiv cele formate din persoane de același sex.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Românii mai pot folosi banii de pe cardurile de energie până la 31 mai. Peste un milion de oameni mai au bani pe ele
Românii mai pot folosi banii de pe cardurile de energie până la 31 mai. Peste un milion de oameni mai au bani pe ele

Dacă mai aveți bani rămași pe cardurile de energie trebuie să știți că mai puteți beneficia de ei până pe 31 mai.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.