56.000 de pensionari pot beneficia de bilete de tratament balnear gratuite sau subventionate. Ce conditii trebuie indeplinite

Dată publicare: 02-03-2017 20:04
Dată actualizare: 05-03-2017 06:59


Pensionarii care au facut cereri pentru bilete de tratamente balneare le vor primi de saptamana viitoare. Vor fi peste 56.000 care vor beneficia de aceste bilete de la Casa de Pensii.

Unii le vor primi gratuit, pe cand altii vor contribui la pretul sejurului de 16 zile in functie de pensia pe care o au.

Primii pensionari vor pleca in statiunile balneare pe 10-11 martie, iar programul va continua pana la sfarsitul anului. In total, vor fi 18 serii de beneficiari, potrivit Guvernului. Sunt disponibile 56.400 de locuri in unitatile de tratament balnear ale Casei Nationale de Asigurari de Pensii Publice.

Un bilet inseamna un sejur de 16 zile. In aceasta perioada, sunt asigurate cazarea, masa, iar tratamentul e decontat pentru 12 zile. Locurile sunt disponibile in hoteluri de 2, 3 si 4 stele.

Cei care vor prinde bilete de tratament ar putea merge in statiuni precum Amara, Buzias, Pucioasa, Bizusa, Sarata Monteoru, Geoagiu Bai, Covasna, Lacu Sarat, Moneasa, 1 Mai.

La unitatile detinute de Casa de Pensii se adauga locurile care urmeaza sa fie oferite de alte hoteluri interesate de acest program.

Au fost stabilite si tarifele maxime pentru biletele de tratament balnear prin Casele de Pensii. 1.388 de lei pentru un bilet la un hotel de doua stele, respectiv 1.452 de lei pentru unul de 3 sau 4 stele.

Biletele sunt distribuite de Casele de Pensii, acolo unde pot fi depuse cererile si un dosar cu acte. Vor beneficia de bilete gratuite doar cei care se incadreaza in prevederile unor legi speciale, dar si cei afectati de accidente de munca si boli profesionale.


VIDEO PROTVPLUS.RO