Caz complicat in Dolj, unde a fost eliberat un certificat de deces cu nume gresit. In ce situatie este pusa acum familia

Ultima actualizare: 05-03-2017 06:59

De doua saptamani, o familie din Dolj este nevoita sa bata drumul intre Primaria comunei Grecesti si Casa de Pensii Dolj, pentru a primi un ajutor de inmormantare.

O ruda de-a lor a murit, insa le-a fost eliberat un certificat de deces cu nume gresit. Oamenii nu si-au dat seama cate greutati vor intampina atunci cand au ridicat actul. Pana acum, nu au putut sa obtina nici ajutorul de inmormantare, nici pensia batranului.

Mircea Spataru, de 74 de ani, din comuna Grecesti, judetul Dolj, a murit in urma cu doua saptamani. Familia a obtinut certificatul de deces pe numele Spatariu, insa atunci nu si-au dat seama ca vor avea tot felul de piedici din cauza numelui gresit.

Elena Spataru, sotia decedatului: "S-a dus ginerele meu sa ia certificatul si a vazut ca scria Spatariu."

Cornelia Popescu, fiica decedatului: "Tatal meu nu figureaza ca fiind decedat la Casa de Pensii."

Angajatii Primariei Grecesti sustin ca in registrul primariei, raposatul apare cu numele Spatariu. Dar la Evidenta Populatiei Dolj figureaza cu numele Spataru.

Marcel Corici, primar comuna Grecesti: "Sunt greseli frecvente... In actul de aici, in exemplarul 2 sau 1 care ramane aici, este Spatariu, iar in cel de la Evidenta este Spataru. Fata a gresit ca a mers la baza, la actul de nastere, aici a fost greseala, dar nu e una iremediabila."

Reprezentantii Casei de Pensii Dolj au precizat ca nu pot elibera ajutorul de inmormantare cu un certificat de deces in care nu este trecut numele corect.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO