30 de milioane de mici, stropiti cu sute de mii de litri de bere. Sumele uriase cheltuite de romani, pentru belsugul de 1 Mai

Dată publicare: 05-05-2014 18:59
Dată actualizare: 08-05-2014 06:48


Anul acesta, in scurta vacanta de Ziua Muncii, romanii au dovedit ca pun pe primul loc carnea, nicidecum verdeturile. Asa se face ca am devorat fara prea mult efort 30 de milioane de mititei.

 Si ca sa nu ne cada greu la stomac, i-am stropit cu 250 de mii de hectolitri de bere. Aceasta pofta nebuna le-a adus comerciantilor incasari cu 35 la suta mai mari, fata de o perioada obisnuita din an.

Suflet au pus nu doar cei care i-au facut, ci si cei care au mancat micii. Pe gratare au sfarait nici mai mult nici mai putin de 30 de milioane de mici, adica aproximativ 10 la suta din cat mincam intr-un an.

Altfel, cu cei 440 de milioane de mititeii pe care romanii ii mananca in 12 luni s-ar putea ajunge pana la Luna si s-ar inconjura pamantul de doua ori.

Alexandru Jurconi, presed. Federatiei PROAGRO: "Cum este acest consum de mici fata de o luna obisnuita? Este cam de 3 ori mai mare. De 1 Mai se consuma de departe cea mai mare cantitate de mici."

Si cum romanul nu se multumeste cu putin, alaturi de mici s-au perpelit pe gratar si bucati mari de carne de pui si de porc, dar si carnaciori. Cam un kilogram si jumatate de caciula, cu o treime mai mult fata de o zi obisnuita. Si pentru ca mancarea multa sa nu cada greu la stomac, drenajul s-a facut cu multa bere.

In aceste 4 zile, aproape ca n-a fost roman care sa nu bea macar o halba cu bere rece. Potrivit Asociatiei Berarii Romaniei, s-au consumat nu mai putin de 250.000 de hectolitri, in valoare de 25 de milioane de euro.

Per total, toata lumea a iesit in castig.

Potrivit datelor furnizate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc,  aproape 100.000 de romani si-au petrecut zilele libere de 1 Mai in afara orasului, la munte, la mare ori in statiuni balneare. Acolo au cheltuit pe cazare, masa si distractie nu mai putin de 50 de milioane de lei.
 

Tags: 1 mai, mici, bere, mancare,


VIDEO PROTVPLUS.RO