20 de tari din Uniunea Europeana si-au deschis portile pentru romani. Ce posturi se cauta


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 00:35
Data publicarii: Duminica 01 Ianuarie 2012 17:48
Categorie: Stiri Sociale

Anul cel nou aduce vesti grozave pentru romanii care vor sa munceasca dincolo de granita. Sunt asteptati cu bratele deschise in 20 tari din Uniunea Europeana, dintre care unele care nici nu voiau sa auda de noi.

Este vorba despre Germania, Franta,  Luxemburg si Austria, care sunt gata sa ne primeasca in zeci de sectoare.

Germania are nevoie de romani cu studii superioare, dar si de lucratori sezonieri. In Franta si Luxembourg romanii sunt bineveniti mai ales in agricultura, turism si constructii. Iar in Austria isi pot gasi de lucru zidarii, dulgherii, sudorii si bucatarii.

Ramane pe lista si Italia, care tocmai a anuntat ca ridica restrictiile in 2012 pentru muncitorii romani.

Ileana le spune celor care vor sa ajunga in aceasta tara ca ar fi bine sa se priceapa la mai multe meserii. Ea insasi lucreaza ca traducator si psiholog.

Si Marea Britanie ramane o destinatie preferata pentru romani. Radu face bani frumosi ca sudor. De aceea s-a si hotarat sa ramana acolo. Simte ca numai asa ii poate oferi un viitor mai bun fiului sau, Dragos, care s-a acomodat rapid in Marea Britanie.

Un raport al Comisiei Europene arata ca romanii au contribuit cu 0,3% la Produsul Intern Brut al intregii Uniuni Europene.

Cu toate acestea, 2011 a fost un an cu usi inchise pentru noi in 11 tari din cauza ratei somajului, care a atins un nivel alarmant.

Irlanda, Belgia, Olanda si Marea Britanie au anuntat ca prelungesc restrictiile pentru muncitorii romani pana la sfarsitul lui 2013.

Singurii care vor putea intra in aceste tari sunt aceia care vor primi contracte individuale de munca din partea unor angajatori.

Tinerii romani pot castiga peste 1.000 de euro, lucrand de sarbatori in Anglia sau Franta
Cel mai invidiat loc de munca din lume. Cum arata noul sediu Google din Londra FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO