15.000 de oameni au participat la cel mai mare maraton din Romania. Castigatoarea, admirata de spectatori pentru fizicul ei

Ultima actualizare: 12-10-2016 07:15

 Bucurestiul a fost in acest weekend gazda celui mai mare maraton organizat la noi in tara.

Peste 15 mii de oameni s-au aliniat duminica la linia de start: de la mame cu bebelusi in carucioare, pana la veterani si sportivi profesionisti din 60 de tari. Toti s-au inscris la cele 4 probe individuale sau de stafeta, iar dincolo de spiritul competitiei, au imbinat pasiunea lor pentru sport cu diverse cauze nobile.

A fost ultima zi a maratonului Bucuresti, aflat la editia a 9-a. Dupa cursa bebelusilor de sambata, in care mamicile si taticii au alergat impingand carucioarele, a venit randul altor alergatori sa isi testeze limitele la maratonul de 42 de km.

Startul s-a dat in Piata Constitutiei, cartierul general al maratonistilor, iar traseul s-a intins pana la Stadionul National, pe Calea Victoriei si soseaua Panduri. Organizatorii au pus la bataie 150 de premii pe categorii diferite, cel mai mare, de 5000 de euro pentru cel care doboara recordul de 2 ore si 13 minute. O domnisoara din Deva a trecut prima linia de sosire la semimaraton, sub privirile pline de admiratie ale celor care tanjesc dupa o forma fizica de invidiat.

Reporter: "-Starnesti multa invidie cu patratelele tale?"
Castigatoare maraton: "-Da"
Reporter: "-Le incurajezi pe doamne sa vina la alergat daca vor patratele?"
Castigatoare maraton: "-Da si pe toata lumea e foarte bine si frumos."

Un alt maratonist a impresionat alergand descult

Indiferent de distanta pe care a ales sa o parcurga, fiecare maratonist si-a castigat azi portia de sanatate si o medalie binemeritata. Foarte multi insa au ales sa alerge si pentru o cauza nobila.

O parte din banii pentru inscriere s-au dus catre diferite fundatii sau ONG-uri care lupta de pilda pentru copiii defavorizati sau persoanele cu handicap. Alaturi de maratonisti au fost si vedete sau membri ai guvernului.

Dragos Paslaru, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: "Eu si sotia alergam pentru o cauza la fel de importanta, stop violentei domestice. Speram sa putem face guvern ONG-uri care sa se implice, astfel incat in cativa ani acest flagel care a facut 328 de victime sa fie oprit."

Dragos Bucureni: "Azi, supravietuitorul alearga 21 de km pentru cauza copiilor vulnerabili sprijiniti de fundatia Hopes and Homes for Children. Nu ar trebui sa-i lasam nici pe copiii abandonati, ei ar trebui sa creasca in niste case de tip familial daca nu pot sa creasca intr-o familie sau in grija unui asistent maternal."

Dornici sa faca si ei miscare, cativa trecatori s-au inscris la un curs gratuit de spining in aer liber. Instructorul a stat cu ochii pe ei sa nu traga nimeni chiulul

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO