Se duceau la moastele Sfintei Parascheva, dar au ajuns intr-un gard. Soferul unui autocar a facut infarct la volan

Dată publicare: 09-10-2016 07:30
Dată actualizare: 12-10-2016 07:15


Drumul pana la Iasi, la racla cu moastele Sfintei Parascheva, a fost unul plin de incercari pentru 51 de pelerini care au plecat din Bucuresti!

Cand au ajuns in judetul Vaslui, soferul autocarului in care se aflau a facut infarct la volan, iar vehiculul a ajuns pe contrasens si s-a oprit in curtea unei case.

Pasagerii au scapat teferi, dar conducatorul autocarului, in varsta de 50 de ani, nu a mai putut fi salvat.

Oamenii mergeau in pelerinaj, la Iasi, sa se inchine la moastele Sfintei Parascheva. Pe drum, soferului i s-a facut rau si nu a mai putut sa controleze volanul. Autocarul a intrat brusc pe contrasens, a trecut peste un sant din beton, apoi a navalit in curtea unei case si s-a oprit intr-un gard.

Martor: "Am auzit pocnitura cand a intrat in gard. Am iesit in strada, nu vedeam autocarul. Am fugit ca striga lumea sa nu ia foc. Nu ia foc motorina."

Din fericire, nu era nimeni in zona, iar proprietarii se aflau in casa.

Proprietara: "I-am spus barbatului ca a intrat o masina in curte la noi. Am zis ca o sa cad pe scari de frica. Noroc ca nu m-a prins in bucatarie sa ma omoare."

Localnica: "Eu de acasa, stau departe, s-a auzit bufnitura. Am crezut ca e o remorca de lemne nicidecum nenorocirea asta."

Pana la sosirea ambulantei, doua pasagere din autocar - asistente - i-au acordat soferului primul ajutor.

Autoritatile locale i-au condus pe calatori intr-un local, unde au primit o masa calda. Oamenii au fost preluati apoi de un alt autocar si au ajuns in siguranta la Iasi.