Decizia Judecătoriei Bârlad, în cazul tatălui reclamat că și-a biciuit și violat fata


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Sursa: Adevărul
Data publicarii: Sambata 21 Octombrie 2017 09:43
Categorie: Stiri Socante
agresata

Adolescenta din localitatea Simila, judeţul Vaslui, care a mers singură la Poliţie pentru a reclama că a fost bătută cu biciul şi violată de tatăl său a fost dată în grija bunicii materne.

Alţi nouă copii minori au rămas în familie, situaţia fiind monitorizată de autorităţile locale, dar şi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (GASPC) Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu, în urma anchetei sociale făcute în familia adolescentei 15 ani care și-a acuzat tatăl că a bătut-o cu biciul şi a violat-o, s-a luat decizia ca minora să fie mutată în familia extinsă, fiind dată în grija bunicii materne.

”La acest moment, soluţia cea mai protrivită în interesul superior al copilului este aceea de a rămâne în cadrul familiei extinse, în care a fost deja securizată, şi de a o menţine în mediul său de apartenenţă, respectiv şcoală, prieteni, rude. Fata nu a greşit cu nimic, fiind totodată inclusă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Inspectorii DGASPC monitorizează în continuare situaţia din familia respectivă întrucât acolo mai sunt nouă copii minori, între care unii de vârstă foarte mică, până în 2 ani.

Deocamdată, specialiştii consideră că nu se impune separarea copiilor de familie.

Decizia instanței

Având în vedere că în urma anchetei specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a scos la iveală faptul că toţi copiii, dar şi mama, erau victime ale violenţelor tatălui, judecătorii au emis un ordin de protecţie, notează Adevărul.ro

Astfel, Judecătoria Bârlad a decis evacuarea temporară din locuinţă a tatălui agresor pe o durată de şase luni, timp în care bărbatul nu are voie să se apropie de soţia sa şi de cei zece copii minori la o distanţă mai mică de 500 de metri. De asemenea, timp de şase luni tatăl agresor nu are voie să se apropie de unităţile de învăţământ din comuna Zorleni unde învaţă copiii şi nici de Biserica Penitcostală din comună, pe care aceştia o frecventează. Pe durata ordinului de protecţie, bărbatului îi este interzis orice contact, inclusiv telefonic sau prin corespondenţă cu soţia şi copiii, notează Adevărul.ro

”Obligă pe pârâtul Ş. L. să informeze Poliţia municipiului Bârlad şi Poliţia Zorleni. cu privire Ia noua locuinţă. Pune în vedere pârâtului Ş. L. dispoziţiile art. 32 din Legea nr. 217/2003 şi atrage atenţia acestuia că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an (...) Executorie. în temeiul art. 31 din Legea nr. 217/2003 ordinul de protecţie se va comunica de îndată Poliţiei municipiului Bârlad şi Poliţiei Zorleni, care au îndatorirea să supravegheze modul în care se respectă hotărârea şi să sesizeze organul de urmărire penală în caz de sustragere de la executare”, se precizează în hotărârea pronunţată vineri, 20 septembrie de Judecătoria Bârlad, citează Adevărul.
 

Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit că bărbatul acuzat că şi-a bătut fata cu biciul şi ar fi violat-o anul trecut este recidivist. El a fost închis în trecut, pentru doi ani şi jumătate, după ce şi-a bătut socrul care ulterior a decedat.

agresata Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Adevărul News.ro

Anchetă în Vaslui. Fată de 15 ani, biciuită și abuzată sexual de propriul tată
Anchetă în Vaslui. Fată de 15 ani, biciuită și abuzată sexual de propriul tată
Depozitul de materiale care a luat foc în Vaslui nu avea autorizaţie ISU. Pompierii s-au întors din drum
Depozitul de materiale care a luat foc în Vaslui nu avea autorizaţie ISU. Pompierii s-au întors din drum
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident Mures
Doi morți și 4 răniți într-un accident în Mureș. O mașină are număr de corp diplomatic
Soția unui preot a murit după ce ar fi sărit din ambulanță. Rămăsese singură în spate
Părăsit de femeia iubită, un bărbat din Argeș s-a sinucis. Fratele său l-a găsit mort
Român înjunghiat în gât de patronul său italian. Colegii au sărit să-l apere
Ultimul mesaj al mamei care s-a aruncat de pe o stâncă cu fiica sa în brațe
Un copil a murit, după ce s-a jucat cu un încărcător de telefon. Greșeala făcută de mama sa
Doi soți, găsiți morţi în locuinţa lor. Ipoteza șocantă a fiicei lor
Doi soți, găsiți morţi în locuinţă. Ipoteza șocantă a fiicei lor
Mesajul unui italian desfigurat de 3 țigani, care l-au bătut cu pumnii și picioarele. FOTO
Povestea preotului care și-a filmat cumnata minoră la baie. Ce i-a descoperit soția în telefon
Familia unei fete abuzate sexual va primi despăgubiri de 22.000 euro, deși părinții au fost părtași
Preot din Constanța acuzat că își filma în baie cumnata minoră. Reacția soției
Fetiță de 10 ani din Iași violată de un bărbat de 72 de ani, cu știrea părinților