Decizia Judecătoriei Bârlad, în cazul tatălui reclamat că și-a biciuit și violat fata

Dată publicare: 21-10-2017 09:43
Dată actualizare: 29-10-2017 21:20
Sursa: Adevărul


agresata

Adolescenta din localitatea Simila, judeţul Vaslui, care a mers singură la Poliţie pentru a reclama că a fost bătută cu biciul şi violată de tatăl său a fost dată în grija bunicii materne.

Alţi nouă copii minori au rămas în familie, situaţia fiind monitorizată de autorităţile locale, dar şi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (GASPC) Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu, în urma anchetei sociale făcute în familia adolescentei 15 ani care și-a acuzat tatăl că a bătut-o cu biciul şi a violat-o, s-a luat decizia ca minora să fie mutată în familia extinsă, fiind dată în grija bunicii materne.

”La acest moment, soluţia cea mai protrivită în interesul superior al copilului este aceea de a rămâne în cadrul familiei extinse, în care a fost deja securizată, şi de a o menţine în mediul său de apartenenţă, respectiv şcoală, prieteni, rude. Fata nu a greşit cu nimic, fiind totodată inclusă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Inspectorii DGASPC monitorizează în continuare situaţia din familia respectivă întrucât acolo mai sunt nouă copii minori, între care unii de vârstă foarte mică, până în 2 ani.

Deocamdată, specialiştii consideră că nu se impune separarea copiilor de familie.

Decizia instanței

Având în vedere că în urma anchetei specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a scos la iveală faptul că toţi copiii, dar şi mama, erau victime ale violenţelor tatălui, judecătorii au emis un ordin de protecţie, notează Adevărul.ro

Astfel, Judecătoria Bârlad a decis evacuarea temporară din locuinţă a tatălui agresor pe o durată de şase luni, timp în care bărbatul nu are voie să se apropie de soţia sa şi de cei zece copii minori la o distanţă mai mică de 500 de metri. De asemenea, timp de şase luni tatăl agresor nu are voie să se apropie de unităţile de învăţământ din comuna Zorleni unde învaţă copiii şi nici de Biserica Penitcostală din comună, pe care aceştia o frecventează. Pe durata ordinului de protecţie, bărbatului îi este interzis orice contact, inclusiv telefonic sau prin corespondenţă cu soţia şi copiii, notează Adevărul.ro

”Obligă pe pârâtul Ş. L. să informeze Poliţia municipiului Bârlad şi Poliţia Zorleni. cu privire Ia noua locuinţă. Pune în vedere pârâtului Ş. L. dispoziţiile art. 32 din Legea nr. 217/2003 şi atrage atenţia acestuia că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an (...) Executorie. în temeiul art. 31 din Legea nr. 217/2003 ordinul de protecţie se va comunica de îndată Poliţiei municipiului Bârlad şi Poliţiei Zorleni, care au îndatorirea să supravegheze modul în care se respectă hotărârea şi să sesizeze organul de urmărire penală în caz de sustragere de la executare”, se precizează în hotărârea pronunţată vineri, 20 septembrie de Judecătoria Bârlad, citează Adevărul.
 

Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit că bărbatul acuzat că şi-a bătut fata cu biciul şi ar fi violat-o anul trecut este recidivist. El a fost închis în trecut, pentru doi ani şi jumătate, după ce şi-a bătut socrul care ulterior a decedat.

Sursa: Adevărul, News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO