Depozitul de materiale care a luat foc în Vaslui nu avea autorizaţie ISU. Pompierii s-au întors din drum

Dată publicare: 15-10-2017 08:17
Dată actualizare: 22-10-2017 19:33


Depozitul de materiale de construcţii, vopseluri şi alte substanţe inflamabile din Vaslui, care a ars sâmbătă ca o torţa, nu avea autorizaţie de la ISU.

Asta deşi sute de oameni lucrau zilnic în compexul comercial şi alte câteva sute mergeau după marfă. Acum, comercianţii care aveau spaţii închiriate acolo spun că pagubele sunt de ordinul milioanelor de lei.

Alarmă s-a dat în jurul orei 9. Angajaţii depozitului au anunţat la 112 că a izbucnit un incendiu. Pompierii care au ajuns imediat au descoperit că hidranții din zonă nu funcţionau. Că într-un film absurd, autospecialele s-au întors la sediu pentru a fi reîncărcate.

Între timp, militarii şi angajaţii s-au grăbit să îndepărteze materialele inflamabile din jur, însă, brusc, din interior s-au auzit mai multe explozii.

A fost activat planul roşu de intervenţie, iar jandarmii i-au scos pe oamenii din zona de pericol. În total, 11 autospeciale au luptat cu flăcările, câteva venite din Iaşi şi din Bacău.

Fumul gros şi greu putea fi zărit de la câţiva killometri. Surprinzător e că măsurătorile făcute de specialiştii de la Mediu au constatat că aerul nu a fost poluat.

Se pare că depozitul funcţiona ilegal, iar culmea e că autorităţile par că abia acum au descoperit asta.

Edi Popica, prefectul judeţului Vaslui: "Din informaţiile mele, funcţionează fără aviz ISU, aşa că vom lua măsuri."

Depozitul era unul de la care se aprovizionau mai multe magazine din oraş. Cei care au rămas fără marfă spun că pagubele se ridică la câteva millioane de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO