Un tânăr l-a ucis pe criminalul bunicului său, la zece ani de la moartea lui. Acum riscă 25 de ani de închisoare

×
Codul embed a fost copiat

O poveste ca un scenariu de film s-a creionat luni seară într-o comună din Argeș. Un tânăr de 21 de ani este bănuit că l-a omorât pe cel care, în urmă cu mai bine de un deceniu, i-a ucis bunicul.

Bărbatul găsit acum fără suflare și-a executat pedeapsa pentru crimă. Dar cel care, copil fiind, a fost marcat de sfârşitul brutal al bunicului, s-ar fi răzbunat.

Tânărul de 21 de ani, care locuieşte în Bucureşti, a fost dus la audieri, în Piteşti, după miezul nopţii. Anchetatorii din Argeş şi-au alertat colegii din Capitală imediat ce s-a creionat ipoteza potrivit căreia individul ar fi principalul suspect al crimei care s-a petrecut în comuna Vedea.

Acolo, un bărbat, de 70 de ani, pe nume Gheorghe Oprea, a fost găsit mort în curtea casei sale. Alertaţi de săteni, poliţiştii au venit la fața locului şi au constatat că omul fusese ucis în bătaie. Iar investigaţiile, i-au condus către tânărul de 21 de ani din Bucureşti, urmaşul unui sătean, ucis de Oprea în urmă cu 11 ani.

Citește și
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Vecinii spun că l-au văzut pe băiat luni, când şi-ar fi vizitat bunica. Femeia locuieşte chiar lângă Gheorghe Oprea, cel pe care tânărul jurase cu ani în urmă că se va răzbuna. De altfel, după cum povestesc sătenii, nu ar fi pentru prima oară când băiatul, orbit de durerea provocată de sfârşitul bunicului său, răbufneşte.

Audiată de polițiști, bunica tânărului suspectat de crimă confirmă varianta răzbunării. Nepotul ei a fost marcat în copilărie de pierderea bunicului pe care îl iubea foarte tare și nu l-a putut ierta pe făptaș.

Bunica suspectului: ”A zis: ”Mamaie, când m-oi face mare, eu pe ăsta nu îl las!”

Vecinii spun că nu ar fi pentru prima oară când băiatul a răbufnit, orbit de durerea provocată de sfârșitul violent al bunicului.

Vecin: ”Știu că l-au mai bătut o dată. Nepotul și cu mă-sa mare. Jucau cu picioarele pe el  și l-au legat și l-au aruncat în șanț.”

Pentru crima de acum 11 ani, vecinul și-a ispășit pedeapsa cu închisoarea și a fost eliberat condiționat în 2018.

Acum, tânărul care jurase să răzbune moartea bunicului este reținut de polițiști.

Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: ”La acest moment el se află în custodia polițiștilor."

Deși au trecut aproape 24 de ore de când a fost reținut, suspectul nu a scos niciun cuvânt. Nu vorbește cu nimeni, nici cu anchetatorii, nici cu bunica pe care aceștia au dus-o să-l vadă.

Cătălin Arsene, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș: ”Din primele cercetări se pare că este vorba de o răzbunare în legătură cu un eveniment produs în urmă cu mai mulți ani."

Gabriela Groza, psiholog judiciar: ”Gândul a apărut cu multă vreme în urmă. Răzbunarea apare de cele mai multe ori ca să se detensioneze de trauma pe care le-a provocat-o persoana respectivă. Nu reușesc să treacă peste pierderi foarte mari, decât cu astfel de gânduri.”

Tânărul va fi supus unei expertize psihiatrice. Dacă se va dovedi că a avut discernământ, ar putea fi acuzat de omor calificat și ar putea sta după gratii până la 25 de ani.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Încă un bărbat a fost ucis de un urs. Trupul său a fost găsit cu drona
Încă un bărbat a fost ucis de un urs. Trupul său a fost găsit cu drona

La o zi după ce un cioban de 26 de ani a fost ucis de un urs, în Harghita, un alt bărbat, de 80 de ani, din Mureș, a pierit atacat de urs. 

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.