Un bărbat din Ilfov și-a înhămat calul la căruță și i-a dat foc. A fost internat la psihiatrie

Dată publicare: 11-03-2021 07:36
Dată actualizare: 11-03-2021 07:46


Cal incendiat

Un incident îngrozitor a avut loc miercuri în comuna Afumați, Ilfov. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, cu probleme psihice, și-a încărcat căruța cu materiale combustibile, a înhămat calul și apoi a dat foc atelajului. 

 

„Polițiștii din Ilfov au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat din comuna Afumați, cu privire la faptul că la marginea aceleași localități din Ilfov, o persoană de sex masculin, în vârstă de 41 de ani, și-a înhămat calul la căruță, a încărcat căruța cu materiale combustibile și apoi a incendiat atelajul, luând foc atât calul cât și atelajul”, a transmis IPJ Ilfov.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Ilfov, un criminalist și un medic veterinar. Aceștia au constatat faptul că animalul incendiat prezenta leziuni și plăgi deschise de arsură pe o suprafață de 30-40% din corp. Calul se afla în șoc post-traumatic și i-au fost acordate îngrijiri medicale de specialitate.

Totodată, la fața locului au găsit și un câine de talie mare, din rasa metis de ciobănesc carpatin, care se afla în stare de inaniție, fiind înfometat de către proprietar.

Pompierii și medicii au reușit să salveze calul incendiat, care în acest moment se află sub tratament la un centru de specialitate, unde a fost dus și câinele găsit pe proprietate.

Bărbatul care a incendiat calul a fost dus de polițiști la un spital de boli neuropsihice din Ilfov, fiind internat cu afecțiuni neuropsihice.

„În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de schinghiuire a animalelor și distrugere prin incendiere, cauza urmând a fi prezentată structurii de parchet competente, în vederea propunerii unei măsuri de siguranță cu caracter medical sau unei măsuri preventive”, a mai transmis IPJ Ilfov.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO