Samuel Little, cel mai sângeros criminal în serie din SUA, a murit la 80 de ani. A ucis peste 90 de oameni

Ultima actualizare: 31-12-2020 15:34
Samuel Little, cel mai sângeros criminal în serie din SUA, a murit la 80 de ani. A ucis peste 90 de oameni
Getty

Samuel Little, cel mai sângeros criminal în serie din istoria SUA, a murit la vârsta de 80 de ani.

 

Samuel Little a mărturisit în 2018 că a ucis pe parcursul a patru decenii peste 90 de oameni, peste jumătate din aceste asasinate fiind confirmate deja de FBI. Individul a murit la vârsta de 80 de ani, potrivit agențiilor EFE și Agerpres.

Samuel Little a murit într-un spital din California, a anunţat miercuri într-un comunicat Departamentul Corecţional şi pentru Reabilitare din acest stat. Autorităţile au precizat că deocamdată nu au stabilit cauza morţii.

Little a fost reţinut în septembrie 2012 într-un cămin pentru persoane fără adăpost din statul Kentucky şi a fost transferat în California, unde era căutat pentru delicte privind drogurile. Era condamnat la închisoare pe viață.

Odată ajuns în Los Angeles, autorităţile i-au identificat ADN-ul în probele prelevate în cazul asasinării a trei femei, între 1987 şi 1989, care fuseseră strangulate iar cadavrele abandonate.

Little a primit trei condamnări cu închisoarea pe viaţă pentru aceste trei asasinate, însă poliţia a transmis ADN-ul său şi detaliile privind modus operandi Biroului Federal de Investigaţii (FBI) pentru o analiză mai în detaliu.

FBI a descoperit „un tipar alarmant şi legături convingătoare cu multe alte asasinate", fiind vorba în marea lor majoritate de „femei vulnerabile şi marginalizate", care se ocupau cu prostituţia şi erau dependente de droguri.

„Uneori cadavrele lor nici nu au fost identificate, iar decesele nu au fost investigate", arătau ofițerii federali.

Agenţi ai FBI s-au deplasat în Texas, însoţiţi de poliţişti din acest stat, unde l-au interogat în închisoare pe Little, care a acceptat să coopereze în schimbul mutării sale într-un alt penitenciar.

A rememorat deplasările sale în oraşe şi state şi le-a spus poliţiştilor numărul persoanelor pe care le-a ucis în fiecare loc: Jackson, Mississippi, una; Cincinnati, Ohio, una; Phoenix, Arizona, trei; Las Vegas, Nevada, una", a transmis FBI în 2018. Little îşi amintea victimele şi crimele cu lux de amănunte, ba chiar a fost în stare să deseneze chipurile unora dintre femei.

Potrivit anchetatorilor, Samuel Little şi-a părăsit căminul la finalul anilor 1950. De atunci, a dus un stil de viaţă nomad: mergea din stat în stat, fura din sate pentru a-şi cumpăra droguri şi alcool, iar la apariţia primelor probleme cu poliţia schimba locul. Acest modus operandi, profilul victimelor şi faptul că mare parte a asasinatelor s-a produs înainte ca ştiinţa criminologiei să adopte ADN-ul i-a permis să treacă neobservat decenii la rând.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO