Pedeapsa cu moartea, preschimabata in tortura in SUA. Un condamnat la moarte a facut infarct din cauza chinurilor

02-05-2014 11:47


Injectie letala, executie

Executarea unui condamnat la moarte din Statele Unite a devenit o adevarata sedinta de tortura din cauza incompetentei gardienilor inchisorii.

Un condamnat la moarte in statul american Oklahoma a avut parte de o pedeapsa groaznica din cauza ca nimeni din personalul inchisorii nu a fost in stare sa gaseasca o vena in care sa-i faca injectia letala. Clayton Lockett, condamnat la moarte pentru omor cu premeditare, trebuia sa fie executat pe 29 aprilie printr-o procedura de rutina, scrie Time. Gardienilor le-a luat insa aproape o ora sa gaseasca o vena in care sa introduca acul pentru injectia letala.

Dupa multe eforturi, angajatii inchisorii au decis sa-i introduca un ac intravenos in zona inghinala. Prin acesta i-au administrat o combinatie de substante chimice care ar fi trebuit sa se dovedesca fatala – doar ca dupa 20 de minute de la injectie, Lockett mai avea inca puls. Directorul inchisorii a oprit executia, dar zece minute mai tarziu condamnatul a murit in urma unui infarct.

Guvernatorul statului Oklahoma a ordonat o ancheta dupa ce a descoperit nu doar ca executia nu a avut loc in mod regulamentar, ci si ca substantele administrate condamnatului proveneau dintr-o sursa necunoscuta. Avocatii lui Lockett cer si ei reparatii pentru “uciderea intr-un mod dureros” a clientului lor.

Sursa: Time.com

VIDEO PROTVPLUS.RO