Parcul în care migrantele sunt forțate să se prostitueze: „Mă așteptam să mor sau să o iau razna”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 04 Octombrie 2018 20:34
Categorie: Şocant
Femei obligate sa se prostitueze

Parcul Bois de Vincennes din estul Parisului a căpătat notorietate din cauza traficanților de carne vie, care le obligă pe femeile din Nigeria să se prostitueze.

 

Deși în zonă sunt și o grădină zoologică și o școală de călărie, drumul principal din parc a devenit locul în care femei nigeriene îmbrăcate în fuste scurte stau pe străzi, în așteptarea clienților, potrivit unui reportaj realizat de CNN.

Un astfel de caz este cel al lui Nadege. Ea a fost adusă din Nigeria în Franța și obligată de proxeneți să își vândă trupul pentru suma de 20 de euro, până când a reușit să scape. I s-a spus că are de pătit o datorie enormă pentru o proxenetă ngeriană cunoscută drept „madam.”

„Chiar și acum, nu mai am nicio speranță pentru mine. Trecutul meu mi-a distrus deja viitorul”, a mărturisit Nadege, povestind cum a crescut în sudul Nigeriei.

Când avea 6 ani, a fost violată de un grup de vecini, iar părinții ei au trimis-o să locuiască cu o mătușă. Când femeia a refuzat să își mărite nepoata cu un interlop local, aceasta a fost omorâtă. La 15 ani, Nadege a fost violată din nou, fiind nevoită să facă primul avort, după ce a rămas însărcinată. Greutățile prin care a trecut au transformat-o într-o victimă a traficanților de carne vie.

Astfel, a cunoscut proxenetă care i-a promis o viață mai bună în Europa, unde avea să fie chelneriță.Înainte să își părăsească țara natală, femeia a obligat-o pe Nadege să jure într-un templu că îi va plăti acesteia banii pe care i-a cheltuit ca să o ajute să plece în Europa, cât și că nu va spune nimănui nimic despre datorie sau despre înțelegere. La fel au jurat și alte femei nigeriene care au fost obligate să se prostitueze.

„Mi s-a spus că voi găsi paradisul. Dar a fost de parcă am sărit de la cratiță în foc”, a spus ea.

Nadege a ajuns în Franța în baza unui pașaport fals primit de la matroană. O săptămână mai târziu, a fost trimisă în parcul Bois să se prostitueze. Avea 20 de ani, când matroana sa i-a luat pașaportul și i-a spus că are de plătit o datorie de 50.000 de euro.

„Uneori muncești de la 18.00 la 06.00. Ajungi acasă în jurul orei 08.00”, a mai mărturisit Nadege, povestind că în timpul liber are un alt loc de muncă, pe care îl consideră „normal.”

La un moment dat, ea și-a întrebat un client de ce are nevoie de prostituate. „Mi-a spus că este divorțat și că vrea să se simtă fericit”. Mai mult, ea crede că aceștia înțeleg situația dificilă prin care femeile trec.

A scăpat pentru că era însărcinată

Nadege a decis să depună eforturi pentru a-și recăpăta independența atunci când a rămas însărcinată. Ea și iubitul ei au decis să păstree copilul.

Potrivit avocatului Yehudi Pelosi, femeile care rămân însărcinate decid să fugă, pentru că își doresc o viață mai bună pentru copiii lor. Ele au de ales între o familie nouă și speranța de a-și revedea familia din țara de origine. Multe decid să devină mame.

După ce a rămas însărcinată, Nadege a practicat o perioadă prostituția. Cu toate acestea, nu și-a mai plătit matroana.

„Mă așteptam să mor sau să o iau razna. Mă tot gândeam dacă să ies iarăși pe stadă sau dacă să fac avort”, a mai spus ea.

Cu ajutorul unui avocat, Nadege a reușit să obțină azil politic, în condițiile în care în Franța femeile sunt eligibile pentru a obține azil, dacă pot dovedi că au fost victimele traficului de carne vie sau dacă demonstrează că s-au îndepărtat de rețea. Cu toate acestea, familia tinerei este în continuare terorizată.

„A fost cea mai bună decizie din viața mea. Nu mai sunt frumoasă, mi-a fost răpită frumusețea. Mă plângeam că am fost violată la 15 ani. Imaginați-vă cum e să vii în Europa și să te culci în fiecare noapte cu 10 bărbați”.

Din cauza ritualului religios, femeile se simt obligate să presteze servicii

Potrivit Birou european de sprijin în domeniul azilului ( EASO), majoritatea traficanților de carne vie aduc în Europa femei din statul Edo, situat în sudul Nigeriei, unde s-a născut și Nadege.

Yehudi Pelosi, un avocat specializat în drept pentru solicitanții de azil, a precizat că în cadrul ceremoniei, femeile sunt forțate să mănânce o nucă de cola, inima unei găini și să bea o licoare din sânge și gin. Cel care conduce ceremonia le ia femeilor fire din părul publian și le face răni pe umeri, sâni și la nivelul capului.

Potrivit ONG-urilor care lucrează cu aceste femei, ele sunt îngrozite de puterea jurământului luat. De exemplu, Nadege era convinsă că dacă va încălca jurământul va înnebuni sau va muri. Potrivit CNN, și familiile au de suferit. Aceste matroane plătesc niște grupări de interlopi să amenințe și uneori să ucidă rude ale tinerelor, care au rămas acasă. Astfel, le presează să continue să se prostitueze.

„Părinții nu sunt în siguranță. Îmi iubesc mama, nu vreau să pățească nimic”, a mai mărturisit Nadege, cu privire la amenințările pe care le primea.

Avocatul a mai spus că, de cele mai multe ori, prostituatele cu mai multă experiență sunt desemnate să se ocupe de cele mai noi, iar o parte din profitul acesora e încasat de „matroanele” lor. Unele dintre ele chiar cumpără asemene femei, pentru a trăi din veniturile produse de acestea. Ele dau petreceri și cu profiturile adunate cumpără tinere din țări sărace. Potrivit lui Nadege, matroana sa se ocupa de tinere din toată Europa: din Spania în Rusia.

„Sunt inteligente și talentate. Multe pot cânta, pot dansa. Dar din cauza jurământului și a fricii, prostituția aruncă totul într-o lumină negativă”, a mai spus Nadege.

Șeful Poliției din Paris a vorbit despre dificulțățile cu care se confruntă în lupta cu aceste grupări. „Odată ce destructurezi o rețea, se văd efectele în stradă. Dar asta durează maximum 24 de ore, pentru că se creează spațiu pentru construirea unei alte rețele.” 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Femei obligate sa se prostitueze Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Studiu: 90.000 de români sunt sclavi. În ce țări sunt traficați
Studiu: 90.000 de români sunt sclavi. În ce țări sunt traficați
Cazul celor 8 tinere obligate să se prostitueze în Italia. Au ”făcut” 300.000 de € pentru proxeneți
Cazul celor 8 tinere obligate să se prostitueze în Italia. Au ”făcut” 300.000 de € pentru proxeneți
Doi părinţi şi-au pus fiica de 9 ani să se prostitueze.
Doi părinţi şi-au pus fiica de 9 ani să se prostitueze. "Nu sunt supărată pe mama"
Tânără obligată să se prostitueze, în Marea Britanie, salvată de poliție după ce a trimis SMS-uri mamei din România
Tânără obligată să se prostitueze, în Marea Britanie, salvată de poliție după ce a trimis SMS-uri mamei din România
VIDEO PROTVPLUS.RO
Clare Bronfman
Una dintre cele mai bogate femei finanţa o sectă care abuza şi tortura sclave sexuale
Declaraţii şocante ale unui profesor din Vaslui: "Elevii vin băuţi, cuţitul e rechizită"
Momentul în care un imigrant escaladează un bloc pentru a salva o femeie. VIDEO
Momentul în care un bărbat deschide focul asupra unei jurnaliste într-un incident terorist
Celebru rapper, arestat după ce a împuşcat mortal un tânăr. Ce a declarat
Masacru în timpul unei petreceri private. 13 persoane au fost ucise cu sânge rece
traficant de droguri din Celaya
Masacru într-o secţie de poliţie, comis de traficanţii de droguri. Cine era ţinta lor
Un bărbat a fost bătut de o luptătoare MMA. Femeia l-a prins făcând gesturi vulgare
Motivul pentru care un credincios se răstigneşte în fiecare an. Reacţia martorilor
Ororile trăite de 2 surori, în Arabia Saudită: "Eram tratate ca niște sclave"
Conflict cu săbii, într-un club din Caracal. De ce se luptă clanul "Cimino" cu "Codiţă"
Credincioși catolici crucificați asemenea lui Iisus. Ritualul condamnat de Biserică