Tânără obligată să se prostitueze, în Marea Britanie, salvată de poliție după ce a trimis SMS-uri mamei din România

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Victimele traficului de persoane din Romania

Doi bărbați au fost condamnați la închisoare, în Marea Britanie, după ce forțat o tânără de 19 ani să se prostitueze. Ea a reușit să scape după o serie de mesaje disperate trimise mamei sale în România.

 

Daniel Purea, în vârstă de 33 de ani, și Stephen Balog, în vârstă de 22 de ani, care locuiesc în Kensington au fost condamnați pentru proxenetism, informează publicația britanică The Independent. Purea a fost găsit vinovat și de trafic de carne vie și de exploatare sexuală, astfel că va petrece opt ani după gratii. Partenerul său va sta în închisoare patru ani.

Poliția a salvat-o pe tânără din mâinile proxeneților după ce ea a reușit să își alerteze mama din România, prin intermediul unor SMS-uri în care i-a dezvăluit că este obligată să se prostitueze. Astfel, ofițerii Unității pentru răpiri și sclavie modernă, din cadrul Poliței Metropolitane, au făcut un raid la locuința acestora din Kensington.

Victima a susținut ca a ajuns în Marea Britanie după ce Daniel Purea i-a plătit călătoria și a ajutat-o să obțină un pașaport. În schimb, i-a cerut 2.000 de lire. La scurt timp după ce a ajuns la Londra, i-a făcut mai multe fotografii, pe care le-a postat pe un site de escorte.

Tânăra a mai spus că a continuat să fie exploatată de bărbat chiar și după ce și-a plătit datoria. Astfel, cei doi o obligau să stea trează, noaptea, în cazul în care un client cerea să o vadă, iar banii se duceau spre Daniel Purea.

„Această femeie vulnerabilă a fost adusă din România în Marea Britanie de doi bărbați care o controlau și exploatau. Nu i se permitea să doarmă noaptea, dacă suna un client”, a spus inspectorul Brian Hobbs de la Poliția Metropolitană.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO