O scriitoare inselata a facut o greseala despre care a scris mereu in cartile sale. A ajuns in arest

Ultima actualizare: 30-05-2012 12:05
Nancy Gelber

Ironia sortii! Politia texana a arestat o scriitoare de romane politiste care a vrut sa angajeze un criminal platit sa ii ucida sotul.

Nancy Mancuso Gelber, in varsta de 53 de ani, a fost acuzata de instigare la comiterea de crima capitala si se afla in detentie in Brazos County Jail. Cautiunea a fost fixata la 75.000 de dolari.

Potrivit serifului tinutului Brazos, investigatorii au primit un pont saptamana trecuta potrivit caruia Gelber se afla in cautarea unui asasin platit care sa ii ucida sotul instrainat, in varsta de 54 de ani, Joseph Richard Gelber, Jr.

Cei doi se aflau in divort, dupa ce, a sustinut femeia pe Facebook, barbatul ar fi inselat-o.

Scriitoarea a fost contactata de un agent sub acoperire care poza in asasin in data de 7 decembrie, iar cei doi s-au intalnit chiar in seara acelei zile. Au vorbit despre aventurile sotului, iar autoarea i-a povestit ca este familiarizata cu tehnicile de investigatie ale politistilor, potrivit raportului oficial infocmit de politie.

Femeia i-a spus agentului sub acoperire ca isi doreste ca asasinatul sa para un accident si i-a dat doua poze cu sotul sau, bijuteriile ei de aur si setul de bijuterii de nunta, cu diamante. De asemenea, i-a promis o suma aditionala de 60.000 de dolari din asigurarea de viata a sotului.

Autoritatile au banuit ca motivul din spatele crimei este faptul ca Gelber isi dorea sa scape din acest mariaj, dar isi dorea si cei 180.000 de dolari din asigurarea sotului. Insa ar mai putea exista si un alt motiv.

Scriitoarea suferea de tremor esential (n.r. numit uneori tremor benign (necanceros) sau familial, este un tremor incontrolabil, cel mai adesea intalnit la maini si antebrate) si avea nevoie de operatie pe creier. Insa sotul a scos-o pe aceasta de pe asigurarea lui medicala cu numai doua luni inainte de intervetia chirurgicala. Gelber l-a acuzat ca avea nevoie de bani pentru amantele sale.

Autorea a fost arestat in data de 9 decembrie, insa a negat toate acuzatiile. Investigatia este in plina desfasurare.

Inainte de separarea de sot, Gelber isi incepuse cariera in novelistica. Primul ei roman, „Temporary Amnesia”, publicat in august 2010, a fost catalogat „thriller-politist” si este povestea unui barbat care evadeaza din inchisoare si, impreuna cu un grup de prostituate, comite mai multe spargeri bancare.

Scriitoarea si-ar putea petrece restul vietii in inchisoare si ar putea fi obligata la plata unei amenzi de 10.000 de euro.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO