Noi detalii în cazul bebelușului aruncat pe jos de către mama sa. Ce explicație a dat femeia

Ultima actualizare: 25-05-2020 19:54

Medicii din Timișoara anunță că bebelușul pe care mama sa l-a aruncat spre tată și a căzut pe parchet nu va rămâne cu afecțiuni neurologice. Însă, psihologii cred că șocul îl poate afecta emoțional, în ciuda vârstei fragede, de numai două luni.

Cea care l-a adus pe lume, o tânără de 21 de ani din Italia, aflată acum în arest, le-a spus anchetatorilor că s-a certat cu tatăl copilului, și din această cauză i-a făcut rău celui mic. 

Bebeluşul este internat la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timişoara, iar medicii l-au supus unor investigaţii amănunţite în ultimele 24 de ore.

Mihai Gafencu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Louis Turcanu: "Este într-o stare bună, fără nici o complicaţie, va fi externat de pe terapie intensivă cu trauma pe care a prezentat-o la osul frontal, dar care nu a avut convulsii sau alte tulburări ce ţin de sfera neurologiei. Nu a necesitat nici o intervenţie chirurgicală şi este stabil".

Imaginile şocante cu băieţelul de două luni, azvârlit de mama sa pe podeaua din holul unui hotel, au revoltat întreaga ţară. Tânăra şi-a aruncat bebeluşul spre partenerul său, care voia să plece. Copilaşul a fost luat de o angajată a hotelului, în timp ce martorii au sunat la 112.

Psihologii spun că astfel de gesturi apar pe fondul unor tulburări de personalitate sau din cauza stresului prelungit.

Ica Secoșan, psiholog: "Furia, nervozitatea, irascibilitatea extremă, stresul prelungit, incapacitatea noastră de reglare emoţională pot în unele situaţii excepţionale să ducă la astfel de gesturi extreme. De foarte multe ori însă aceste gesturi apar pe fondul unor probleme mai serioase, cum ar fi tulburările de personalitate, adicţiile de tot felul, un stres deosebit un stres cronic prelungic. Însă am convingerea că acest gest a speriat nu doar opinia publică şi spectatorul, ci însăşi pe mama care a comis acest gest, pe termen lung însă se va vedea în ce fel reacţia emoţională a copilului poate să lase urme".

Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Ea este acuzată de tentativă de omor asupra unui membru al familiei.

Tânăra mamă are 21 de ani şi este din Italia. A venit în urmă cu două luni la iubitul ei de 32 de ani din Reşita. Din cauza unor complicaţii, a născut înainte de termen la Maternitatea Bega, după care s-a cazat la hotel.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO