Medic psihiatru, ucis în bătaie de o adolescentă. Procuror: „Violențele au fost aparent motivate de homofobie”

Ultima actualizare: 26-01-2022 22:12
Medic psihiatru, ucis în bătaie de o adolescentă. Procuror: „Violențele au fost aparent motivate de homofobie”
youtube.com

O adolescentă de 16 ani și alți doi tineri sunt judecați pentru uciderea unui medic psihiatru, din cauza orientării sale sexuale. 

Cei trei l-au atacat și lovit cu brutalitate pe dr. Gary Jenkins, iar tânăra a fost prezentată Curții drept „malefică și sadi”.

Gary Jenkins, de 54 de ani, cunoscut medic psihiatru, a fost atacat și lovit cu bestialitate de cei trei tineri, pe 20 iulie anul trecut, într-un parc din Cardiff. Medicii l-au operat la cap, descriind anchetatorilor „răni groaznice”, dar nu au putut să-i salveze viața, pentru că medicul a murit la aproximativ două săptămâni de la atac, relatează cotidianul The Sun.

Procesul celor trei atacatori a început recent în Marea Britanie, iar tânăra de 16 ani a fost descrisă instanței drept „sadică și malefică” întrucât râdea în hohote în timp ce ea și cei doi amici de-ai săi îl loveau cu putere pe medicul psihiatru. În instanță sunt judecați și amicii fetei, doi bărbați de 25 și 36 de ani.

Medicul psihiatru, victima unei „vânători de gay”

Procurorul a descris atacul drept „o vânătoare de gay” iar cei trei tineri se confruntă și cu acuzații de tortură în cazul psihiatrului decedat după două săptămâni de agonie, din cauza leziunilor cerebrale extrem de grave.

Acuzații nu se consideră vinovați de omor cu premeditare, ci admit acuzația de omor prin imprudență, dar și tâlhăria și atacul asupra unui martor care a încercat să intervină în apărarea medicului snopit în bătaie.

Procurorul Dafydd Enoch susține că adolescenta era „șefa” grupării criminale și a coordonat atacul, care a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Tânăra este auzită strigând „banii” precum și „crapă-i capul”.

„Violențele au fost aparent motivate de homofobie, cu intenția de a-l tâlhări, dar se poate observa și o violență gratuită, doar din plăcere” a spus procurorul în fața judecătorilor. Bărbatul îi implora să-l lase în pace, până a căzut jos, pierzându-și cunoștința.

Tânăra a susținut în apărarea ei că a acționat doar pentru că se temea de ceilalți doi bărbați mai în vârstă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO