Bitcoin s-a prăbușit. Traderii au avut un șoc, 200 de miliarde de dolari s-au evaporat într-o singură zi

Ultima actualizare: 13-05-2022 13:36
Bitcoin s-a prăbușit. Traderii au avut un șoc, 200 de miliarde de dolari s-au evaporat într-o singură zi
Shutterstock

Pentru prima dată în ultimele 16 luni, Bitcoin înregistrează o prăbușire masivă. Moneda a scăzut joi sub 26.000 de dolari, în urma unei vânzări de 200 de miliarde de dolari într-o singură zi.

Prețul Bitcoin a scăzut până la 25.401 dolari, conform Coin Metrics. Este prima dată când criptomoneda a coborât sub 27.000 de dolari, din decembrie 2020, potrivit NBC..

Criptomoneda s-a redresat rapid

Ulterior scăderii, Bitcoin și-a revenit rapid, fiind tranzacționată la prețul de 29.413 pe unitate, înregistrând o scădere de 0,1%.

Ethereum a înregistrat cea mai mare scădere, din iunie 2021

Nici Ether nu a scăpat, criptomoneda a scăzut la 1.704,05 dolari pe unitate. Este pentru prima data din iunie 2021 când a scăut sub pragul de 2.000 de dolari pe unitate.

Moneda Ether a fost tranzancționată la 1.988,45 USD pe unitate, după pierderi/

Criptomoneda și-a revenit rapid, fiind tranzacţionată în declin, cu 6,5%, la un preţ de 1.988,45 dolari pe unitate.

Piețele bursiere au căzut și ele

Din cauza creșterii inflației, piața bursieră suferă un declin, iar asta îi determină pe investitori să se gândească de două ori, înainte de a tranzacționa.

Inflația din SUA înregistrează cea mai mare creștere din ultimii 40 de ani. În urma statisticilor făcute miercuri privind inflația din SUA, prețurile bunurilor și a serviciilor a crescut cu 8,3% în aprilie, atingând cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani.

Monedele stablecoin aduc îngrijorare

De obicei, în perioadele de volatilitate, investiorii alegeau stablecoin, deoarece sunt ca niște conturi bancare ale lumii cripto abia reglementate, însă miercuri au fost îngrijorați.
Miercuri dimineața, criptomoneda TerraUSD sau UST a scăzut la mai puțin de 30 de cenți, fapt care a zdruncinat încrederea investitorilor.
Joi, UST se tranzacționa la aproximativ 33 de cenți, mult sub valoarea intenționată de 1 dolar.
Luna, un alt token Terra care are un preţ flotant şi este menit să absoarbă şocurile de preţ UST, a pierdut 99% din valoarea sa, ajung la 1 cent.

Luna Foundation Guard sprijină UST

Luna Foundation Guard, un fond înfințat de creatorul Terra Do Know, a strâns miliarde de dolari de bitcoin pentru a sprijini UST în vremuri de criză.
Teama traderilor este că Luna Foudation Guard vinde o mare parte din deţinerile sale de bitcoin pentru a-şi susţine monedele stablecoin aflate în dificultate.

Tether a coborât la valoarea de 95 de cenți

Cea mai mare monedă stablecoin din lume a scăzut de asemenea joi, sub valoarea de 1 dolar, coborând la un moment dat la 95 de cenți.
Economiștii au anticipat de mult faptul că Tether nu ar avea cantitatea necesară de rezerve pentru a-și susține legătura cu dolarul, în cazul retragerilor în masă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO