Cum s-a produs atacul de la Săpoca, soldat cu 4 morți și 9 răniți. Autorul era în sevraj etilic


Ultimul update: Duminica 18 August 2019 16:12
Data publicarii: Duminica 18 August 2019 07:19
Categorie: Stiri Socante

Un incident şocant s-a petrecut duminică dimineaţă la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, judeţul Buzău.

Un pacient în vârstă de 38 de ani, internat joi seara în spital, a ucis 4 bolnavi şi a rănit alţi 9. Acesta a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii care se aflau acolo.

Răniţii au fost transportaţi de urgenţă cu mai multe ambulanţe la Spitalul de Urgenţă din Buzău. Patru dintre aceştia au traumatisme craniene grave. Conform news.ro, loviturile au fost atât de puternice încât le-ar fi zdrobit capetele.

Viorica Mihălescu, directoarea spitalului: „Azi noapte în jurul orei, 3-3:30, unul dintre pacienţii internați în secţia Săpoca, pe secţia de acuţi, într-un episod psihotic, şi-a agresat colegii de salon şi pacientele dintr-un salon vecin. Cei 10 pacienţi cu traumatisme au fost transportaţi la unitatea de primiri urgențe, unde s-a mai înregistrat un deces. Bărbatul este în continuare la noi în spital."

Doi bărbaţi sunt în comă, iar starea celorlalte şapte victime este ceva mai bună. Pacienţii au peste 60 de ani.

Victimele au probleme psihice, în general demenţă, ceea ce le-a împiedicat să reacţioneze în momentul atacului.

Autorităţile au început cercetările pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a petrecut totul.

Atacatorul are 38 de ani şi este din Săgeata, judeţul Buzău, internat voluntar cu sevraj etilic. Bărbatul a fost încătuşat de un echipaj de poliţie ce sosise pentru a interna un scandalagiu.

Medicul Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău a declarat, duminică, pentru News.ro, că victimele au fost agresionate cu un corp contondent, având leziuni la nivelul extremităţii cefalice.

”Duminică dimineaţă, au fost aduşi la SJU Buzău, zece pacienţi dintre care trei în comă. Unul dintre pacienţi a fost declarat decedat în urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezintă agresiuni la nivelul extremităţii cefalice. Unii dintre ei sunt în stare gravă. În afara celor în comă, restul prezintă leziuni la nivelul calotei craniene şi a feţei. Majoritatea vor ajunge la Bucureşti pentru că e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Pantelimon şi Bagdasar”, a declarat Zoican, conform news.ro.

Agresorul este urmărit penal pentru omor calificat


Procurorii au început urmărirea penală pentru infracţiunea de omor calificat în cazul agresorului de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, a anunţat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, procurorul Cătălin Radu.

"În cauză s-a început urmărirea penală sub aspectul infracţiunii de omor calificat. După audierea acestuia (a agresorului - n.r) în calitate de suspect, Parchetul va solicita instanţei de judecată luarea măsurii nevoluntare pentru a se stabili dacă acesta a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei", a declarat Cătălin Radu pentru Agerpres.

Bărbatul se află sevraj etilic şi nu poate fi încă audiat, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, inspectorul Amalia Călugăru.

"Pacientul este în custodia Poliţiei în unitatea medicală unde este prezent personalul de supraveghere, iar noi suntem prezenţi cu forţe sporite. Acesta se află în sevraj etilic şi nu poate fi încă audiat. Ancheta este sub coordonarea procurorului criminalist de la Parchetul de pe Tribunalul Buzău", a precizat Amalia Călugăru.

Directorul Spitalului: Atacul a avut loc în mai puţin de un minut

 

Directorul Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că agresorul era internat într-un salon normal de spital, fără supraveghere suplimentară.

”Într-un episod psihotic acut, unul dintre pacienţii internaţi pe secţia de acuţi şi-a agresat colegii de salon şi pacientele dintr-un salon învecinat. (...) Pacientul despre care vorbim era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal. Simptomele pe care le-a prezentat nu prevesteau nenorocirea care urma să se întâmple”, a declarat managerul spitalului.

Viorica Mihălaşcu a precizat că ”totul s-a petrecut în mai puţin de un minut”.

”Foarte, foarte repede, nu au putut să intervină. La momentul incidentului, în secţie, în pavilionul acela erau 6 asistente medicale, trei infirmiere şi doi muncitori supraveghere pacienţi psihici periculoşi. Personalul medical nu a apucat să intervină”, a mai spus directorul spitalului.

Agresorul nu era în evidenţele Poliţiei cu trecut infracţional


Agresorul nu era în evidenţele Poliţiei cu trecut infracţional, a declarat, duminică, pentru News.ro, adjunctul comandantului IPJ Buzău, Valentin Miriţă.

Miriţă a precizat că bărbatul nu mai prezintă pericol pentru nimeni, fiind încătuşat de poliţişti, în timp ce la faţa locului sunt efective sporite de oameni ai legii.

”Pacientul violent este în custodia Poliţiei, nu prezintă pericol pentru ceilalţi pacienţi. Este prezent personalul de supraveghere, iar noi suntem prezenţi cu forţe sporite. Ancheta este în desfăşurare. Ancheta este sub coordonarea procurorului criminalist de la Parchetul de pe Tribunalul Buzău. Pacientul nu este cunoscut în evidentele Poliţiei cu un trecut infracţional”, a declarat adjunctul comandantului IPJ Buzău, Valentin Miriţă.

Până acum, doi dintre pacienţii transportaţi Spitalul Judeţean Buzău au fost transferaţi la spitale din Bucureşti.

Ambii răniţi sunt în comă, unul a fost transferat cu un elicopter SMURD la Floreasca, cel de al doilea cu o ambulanţă.

Mai mulți răniți transportați la București

 

Cei nouă pacienţi de la la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost transferaţi la patru spitale din Capitală, după cum urmează:

- 2 pacienți transferați la Floreasca București

- alți 2 pacienți la Spitalul Sf. Pantelimon București

- 3 pacienți la Spitalul Bagdasar

- 2 pacienți la Spitalul Universitar

„Toţi cei nouă pacienţi au fost transferaţi la patru spitale din Capitală - Bagdasar, Floreasca, Municipal şi Pantelimon, doi cu elicoptere SMURD, trei cu ambulanţele, iar alţi patru cu autospeciale pentru victime multiple", a precizat şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoica.

Starea pacienților

 

Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni:

- o pacientă, 83 ani, traumatism cranio cerebral cu hematom subdural, conștientă, in investigatii, pentru moment fara indicație chirurgicală;

- bărbat, 60 ani, tot cu traumatism cranio cerebral cu fractura frontală cu înfundate și hematom, conștient.

-  o femeie, 62 ani, cu traumatism cranio-cerebral care se afla in investigatii. Din prima evaluare, pacienta nu necesita interventie chirurgicală

Spitalul de Urgență Floreasca:

- pacient cu traumatism cranio-cerebral și facial grav. Este intubat. La reevaluarea CT leziunile intracerebrale, hematom si dilacerare, sunt staționare. Pacientul este in ATI politraumatisme.

- bărbat de 88 de ani cu multiple boli cardiovasculare. Traumatismul cranio-cerebral este mediu, dar cu factura temporo-occipitala. Se va repeta CT ul si va rămâne internat. Starea este gravă, mai ales prin vârsta si bolile pe care le avea.

Spitalul Universitar:

- pacientă de 80 de ani cu fractură cu înfundate fronto-temporo- parietala stânga, hemoragie subarahnoidiana posttraumatica, hematom subdural fronto-temporo-parietal, fractura orbita stânga. Astăzi echipa neurochirurgicală va intra in sala de operație cu doamna pentru evacuarea hematomului subdural și va fi monitorizate din punct de vedere al funcțiilor vitale 24/24 de ore.

- o femeie de 72 de ani care are traumatism cranio cerebral pe partea dreaptă. Va intra in intervenție neuro-chirurgicală .
Toti pacienții de la Spitalul de Urgenta din Buzău au fost transferați în unitățile din Bucuresti

Spitalul Sf Pantelimon:

- un bărbat de 70 ani, in stare gravă, coma profundă, hematoame intracraniene, fractura mandibulă, a venit intubat.

- o femeie de 60 ani, constientă, cu hematom intracranian si fractura zigomatica.

 

 


 

VIDEO PROTVPLUS.RO
mexic
Autorităţile au descoperit 29 de cadavre într-o groapă clandestină din vestul Mexicului
Gestul cumplit făcut de un bărbat în sevraj etilic, internat la sanatoriul TBC Moroieni
Om de afaceri ucis în bătaie de 4 tineri, în Mehedinți. Bărbatul sărise să ajute un bătrân
Momentul în care o mașină a fost lovită de fulger de două ori. VIDEO
Și-a ucis soția și cei patru copii și le-a ascuns cadavrele. Greșeala care l-a dat de gol
Bebeluș de 7 luni bătut fără milă de iubitul mamei lui. Bărbatul, acuzat de tentativă de omor
În ce stare au ajuns câinii militari trimiși de SUA în Iordania
În ce stare au ajuns câinii militari trimiși de SUA în Iordania. Imagini tulburătoare
O tânără de 24 ani din Bistrița și-a dat foc în miez de noapte. De ce a recurs la acest gest
Momentul în care un tânăr este înjunghiat pe stradă. De la ce a pornit conflictul
Femeie din Dâmbovița, mamă a doi copii, găsită spânzurată în podul unui bloc
Femeie violată în Iași, în mijlocul zilei, de un recidivist eliberat de câteva săptămâni
Motivul pentru care un tânăr fotbalist s-a aruncat în fața unui tren: „Îmi pare atât de rău”