Două femei, mamă și fiică, sunt bănuite de implicare într-o crimă care a îngrozit orașul Târgu Mureș.

Prima dintre ele a fost văzută de un trecător cum împinge un tomberon spre pădure. Alertați de localnic, polițiștii au descoperit că ascunsese acolo cadavrul unui bărbat.

Primele investigații au scos la iveală și povestea tulburătoare din spatele omorului. Aparent, femeia mai tânără și-ar fi ucis fostul iubit, cu care are și o fetiță, sătulă de abuzurile acestuia. Mama ar fi încercat să o ajute să scape de trupul victimei.

Polițiștii, alertați de un localnic

 

Polițiștii au intrat în alertă, după ce au primit o sesizare la 112 de la un localnic speriat. Văzuse o femeie care transporta, într-un tomberon, ceea ce părea a fi trupul cuiva.

Oamenii legii au prins-o pe femeia de 65 de ani înainte de a se lepăda de trupul victimei în pădure. Au identificat-o, iar apoi au pus cap la cap cele întâmplate.

Suspecta găsită lângă cadavru ar fi ajutat-o pe fiica ei să scape de fostul iubit pe care tocmai îl omorâse.

Este, de altfel, finalul șocant al unei poveşti triste de violenţa domestică, aşa cum se întâmplă în multe familii din România. Femeia de 42 de ani locuia într-o garsonieră împreună cu mama și fiica de opt ani.

Se despărţise de iubitul care le făcea viaţa un calvar.

Oamenii din bloc spun că, deşi nu mai locuiau în acelaşi apartament, bărbatul venea des peste fostă iubită şi făcea scandal. De dimineață, vecinii le-au văzut pe suspecte pe scara blocului. Nimic nu le-a dat de gândit.

Vecină: ”Făcea scandal în fiecare seară cu femeile, şi săracii sunt singure cu copii. Mai venea femeia la mine. Femeia, era distrusă săraca dimineaţa până seara lucra. Venea aici beat. În fiecare seară a chemat poliţia".

Vecin: "Era femeie de serviciu, umbla şi la noi în bloc, a făcut curăţenie. Cine ştie nu am cuvinte să explic o asemena faptă criminală".

Specialiştii în psihologie spun că e important ca cei abuzaţi să ceară ajutorul autorităţilor de la primele episoade şi să nu accepte comportamentul violent. Altfel, după o vreme, uneori, chiar victimele răbufnesc şi se ajunge la cazuri îngrozitoare.

Gabriela Groza, Doctor în Psihologie Judiciară: "Multe dintre cele care sunt condamnate pentru astfel de violenţe împotriva soţului, a concubinului au fost pe fondul acesta de victimă care a suportat, a suportat mult timp şi la un moment dat a reacţionat aşa. Şi atunci nu mai au încredere că cineva i-ar ajuta şi ştiu că altă soluţie nu mai este, decât să găsească ele o soluţie. Genul acesta de comportament apare ca şi urmare a unei violențe spontane, şi nu ca urmare a unei violențe premeditate."

Cele două femei sunt cercetate în dosarul deschis pentru crimă.