O educatoare în vârstă de 44 de ani de la o creșă din Pitești este acuzată că ar fi lovit o fetiță de trei ani, care ar fi ajuns acasă cu vânătăi.

Părinții copilei au aflat de incident în urmă cu o lună și au decis să o ierte pe suspectă, dar aceasta a continuat agresiunile, așa că tatăl a mers la poliție.

Femeia plătită să aibă grijă de copii a fost reținută pentru abuz în serviciu și acum este plasată sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Educatoarea lucra de trei luni la o creșă din Pitești, însă a început să fie bănuită de violență în urmă cu patru săptămâni. Atunci, o fetița de trei ani a mers acasă vânătă și le-a povestit părinților că femeia ar fi bruscat-o, ca să stea pe oliță.

Tată: „Acuza niște dureri în jurul zonei intime, soția a întrebat-o ce s-a întâmplat, i-a spus că a lovit-o doamna Petruța, care era educator, pur și simplu a luat-o și a trântit-o pe oliță. A început să plângă și i-a spus să tacă, că dacă nu, o dă afară."

Cercetările au pornit după ce părinții au discutat între ei agresiunile, pe un grup de Whatsapp.

Reporter: A recunoscut că i-a agresat pe copii?

Denisa Bălan șef Serviciu Creșe Pitești: „Nu, nu! Este regretabil dacă un educator are un astfel de comportament. Nu pot să vă spun cu exactitate de câți copii, dar e vorba de mai mulți copii."

Conducerea direcției de creșe a aflat situația și a început o anchetă disciplinară. Mai mult, l-a îndemnat pe tatăl fetiței agresate să meargă la poliție, dar acesta a refuzat, inițial. În urmă cu o săptămână, o supraveghetoare care fusese desemnată să nu o lase niciodată singură pe educatoare cu copiii i-a spus lucruri care l-au îngrozit și l-au determinat să anunțe autoritățile.

Tată: „Cu mâna în gâtul fetiței mele. (...) Nu știu ce avea dânsa de gând. O singură dată a vorbit soția și a spus că nu-și amintește nimic."

Marți, polițiștii de la investigații criminale au mers la creșa unde era angajată educatoarea.

Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: „Din cercetări s-a stabilit faptul că femeia, în calitatea de angajat al unei instituții care asigură îngrijirea copiilor de până la vârsta de trei ani, ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă."

Femeia a fost reținută, însă, pentru că și ea are un copil mic, în final, magistraţii au decis ca suspecta să fie cercetată sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile.