Doi soți au murit în beciul în care făceau must. Au fost găsiți după două zile


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 09 Octombrie 2018 16:14
Categorie: Stiri Socante

Tragedie în Bacău, unde doi soţi şi-au găsit sfârşitul în beciul în care făceau must. Bărbatul de 75 de ani şi femeia de 65 au fost găsiţi fără suflare de către un nepot.

Medicii spun că victimele s-au intoxicat cu gazele emanate în procesul de fermentaţie a strugurilor. Bătrânii muriseră de două zile, au stabilit legiştii.

După ce a sunat de mai multe ori la telefonul celor doi soţi, nepotul victimelor a venit la casa lor să vadă ce se întâmplase. Pentru că poarta era încuiată, a sărit gardul şi i-a căutat în casă.

Nu a găsit pe nimeni şi s-a dus la beci. Aici, uşile erau deschise iar bărbatul şi soţia sa erau prăbuşiţi, fără suflare. Tânărul a sunat imediat la 112 şi pompierii militari, echipaţi pentru intervenţii de acest gen, au scos victimele afară.

Un echipaj de la ambulanţă a constatat că de la moarte celor doi bătrâni trecuseră deja 48 de ore.

Este perioada în care gospodarii zdrobesc strugurii pentru a face vin şi mulţi dintre ei uita de regulile de precauţie sau le ignoră. Mustul aflat în fermentaţie emana gaze toxice care pot doborî o persoană chiar şi numai după o singură inhalare, spun medicii.

Temperaturile din această perioadă influenţează şi ele fermentaţia. Fiind mai cald, cantitatea de gaze emanate este mai mare şi pericolul este mai ridicat. Specialiştii recomandă prudenţă şi evitarea depozitarii recipientelor cu must în spaţii neaerisite.

VIDEO PROTVPLUS.RO