A recunoscut că şi-a ucis soţia, dar cadavrul găsit de poliţie era de fapt de acum 1.600 de ani

Dată publicare: 10-04-2021 16:54
Dată actualizare: 10-04-2021 17:04


Cum a fost rezolvată crima perfectă. A mărturisit că și-a ucis soția, dar era o femeie moartă de 1.600 de ani

Un englez a mărturisit după 20 de ani că și-a ucis soția, după ce în apropierea casei sale a fost găsit îngropat capul bine conservat al unei femei. Ulterior, s-a dovedit că era o femeie moartă acum 1.600 de ani, dar era prea târziu pentru criminal.

 

În 1959, portretista și pasionata de călătorii Malika de Fernandez l-a întâlnit pe bărbatul care avea să devină criminalul ei, scrie IFL Science.

În numai două ore, Peter Reyn-Bardt, angajat al unei companii aeriene, i-a cerut să se căsătorească cu el, iar ea a spus da. După doar patru zile, s-au căsătorit.

Câteva luni mai târziu, căsătoria lor s-a terminat, iar Malika a început din să călătorească prin lume, în timp ce soțul ei a rămas la cabana sa din Cheshire, Anglia.

Doi ani mai târziu, Malika a dispărut complet, iar Peter a devenit suspectul numărul unu. Dar, în ciuda perchezițiilor amănunțite asupra proprietății sale - inclusiv săparea grădinii în căutarea rămășițelor ei - poliția nu a reușit să găsească nicio dovadă despre uciderea femeii.

Cazul a rămas nerezolvat timp de două decenii, când evenimentele au avut o întorsătură ciudată: o parte a unui corp de femeie a fost descoperit într-o turbărie de lângă cabana lui Peter Reyn-Bardt.

 

Lipsa cunoștințelor despre ce este o turbărie l-a făcut să mărturisească

 

În acest moment, lipsa jenantă de cunoștințe a lui Reyn-Bardt despre turbării s-a întors împotriva lui și s-a încheiat cu condamnarea sa pentru crimă.

Turba este creată prin descompunerea materiei organice, în mare parte din materie vegetală precum mușchiul. În special, atunci când mușchii se acumulează în zone suficient de umede pentru a forma o mlaștină, straturile de turbă formează acizi care sunt incredibil de buni în conservarea corpurilor.

Cădeți într-una dintre acestea - sau fiți uciși sau sacrificați și aruncați într-una din aceste turbării - și când veți fi descoperit, secole mai târziu, ați putea foarte bine să arătați ca cineva care a căzut ieri acolo în timp ce se juca, îmbrăcat în țăranul ucis prin anul 400 î.e.n.

Dacă Reyn-Bardt ar fi știut acest lucru, este posibil să nu fi recunoscut atât de rapid faptul că și-a ucis soția.

După ce capul unei femei necunoscute a fost găsit în turbăria Lindow Moss, criminalistii au crezut inițial că avea 30-50 de ani și l-au confruntat pe Reyn-Bardt cu dovezile, crezând că este legat de dispariția Malikăi Fernandez, cu 20 de ani în urmă.

"A trecut atât de mult, am crezut că nu voi fi aflat niciodată", a spus Reyn-Bardt poliției în timpul interogatoriului.

Bărbatul a susținut că Malika s-a întors la cabana sa la începutul anilor '60 și a amenințat că va dezvălui că era homosexual – faptă care era încă incriminată în Anglia la acea vreme - dacă nu i-ar da bani. El a refuzat și au început să se bată.

„Ceva a fiert în mine”, a adăugat el, spunând ulterior instanței că a apucat-o și a început să o scuture și nu și-a dat seama că a omorât-o până când s-a oprit.

„Eram îngrozit și nu puteam gândi clar. Singurul lucru care mi-a venit în minte a fost să o ascund”, a continuat mărturisirea acestuia.

Reyn-Bardt a spus că a dezmembrat trupul femeii cu un topor, înainte de a încerca să o ardă. Când acest lucru nu a funcționat, a dus-o la mlaștina din apropiere și a aruncat-o acolo.

 

Trupul soției ucise nu a fost găsit nici până în prezent

 

Cazul nerezolvat timp de 20 de ani părea acum închis. Dar investigatorul principal, detectivul George Abbott, a fost deranjat de ceva: dacă acesta era într-adevăr capul lui Malikăi Fernandez, unde era restul ei?

Detectivul a trimis craniul pentru analize suplimentare la Universitatea Oxford, moment în care s-a descoperit prin datarea cu carbon că acest crani datează din epoca romană.

"Craniul a fost păstrat în turbărie de peste 16 secole și, evident, nu are nicio legătură cu Malika Reyn-Bardt", a declarat procurorul Martin Thomas în fața instanței.

„Dar ironia supremă este aceasta: descoperirea ei a dus direct la arestarea inculpatului și la mărturisirea amănunțită a acestuia”, a mai spus procurorul.

Când Peter Reyn-Bardt a aflat de acest lucru, a încercat să-și retragă mărturia, dar a fost prea târziu pentru el. Juriului i-au trebuit 3 ore pentru a-l găsi vinovat de crimă.

Corpul Malikăi Fernandez rămâne a rămas nedescoperit până în prezent.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO