Copil de 5 ani, mort și două persoane rănite. Mașina în care se aflau s-a izbit de lama unui utilaj

07-02-2021 07:40


Un accident înfiorător a avut loc sâmbătă seară în comună Moșoaia, din județul Argeș. Un băiețel de cinci ani a murit după ce mașina pe care o conducea mama lui s-a izbit violent de un utilaj de deszăpezire.

 

În vehicul se afla și sora celui mic, acum în stare de şoc. Mama lor a suferit răni grave.

 

Femeia, de 34 de ani, şi cei doi copii ai săi, aflaţi pe bancheta din spate, se întorceau acasă de la o zi de naştere. Pe drum se lăsase ceaţă, iar la un moment dat autoturismul s-a izbit violent de lama unui utilaj de deszăpezire care venea din sens opus. Impactul a fost năucitor. Trupul băieţelului a fost azvârlit pe câmp. Nu se ştie dacă a fost protejat în mers de un scaun special. Pe de altă parte, anchetatorii cred că cel mai probabil mama a intrat pe contrasens din cauza vizibilităţii reduse.

Tatăl copiilor lucrează la ISU Argeş, iar dacă ar fi fost în tură, ar fi ajuns primul la locul nenorocirii.

 

Prieten de familie: „A luat lama, nu s-a băgat în depăşire cu siguranţă, cu siguranţă. E un şofer foarte prudent.”

Martor: „Ceață fiind acuma, o fi depăşit, s-a dus în faţa ei. Fiarele se fac, dar copilul nu se mai face.”

Martor: „Ăla cu mașina mare era de vină, că avea cupa prea deschisă. Ăla ce cauta pe drum noaptea.”

Martorii spun că vehiculul de mare tonaj ar fi intrat în depășire, iar femeia nu l-a văzut din cauza ceții. Sau că farurile i-ar fi fost astupate de lama pentru deszăpezire.

Comisar-şef Răducu Iordache, SPR Argeș: „Din accident a rezultat decesul unui copil şi vătămarea corporală a două persoane. Este implicat un utilaj de la Naţionale, care efectua revizia pe DN 67 B.”

În stare gravă, şoferiţa a fost preluată de un echipaj de la ambulanţă şi transportată imediat la spitalul din Piteşti. De asemenea, fetiţa în vârstă de 10 ani care a scăpat cu viață, este evaluată de medici. Poliţiştii au deschis o anchetă şi urmează să stabilească toate împrejurările în care s-a produs această nenorocire.

Tags: accident, copil, utilaj,


VIDEO PROTVPLUS.RO