Un istoric celebru și-a ucis și ciopârțit iubita cu 40 de ani mai tânără. Cum a fost prins


Ultimul update: Luni 11 Noiembrie 2019 20:02
Data publicarii: Duminica 10 Noiembrie 2019 15:59
Categorie: Stiri Socante

Celebrul istoric rus Oleg Sokolov, arestat sâmbătă de poliţia rusă după ce a fost scos din apele unui râu având asupra sa un rucsac conţinând braţele unei femei, a mărturisit că şi-a ucis şi dezmembrat iubita de 24 de ani.

 

Scos beat din apele unui râu

 

Istoricul rus, specialist în Napoleon, era, se pare, sub influenţa alcoolului în momentul în care poliţiştii l-au scos sâmbătă dimineaţă din râul Moika, în Sankt Petersburg, fosta capitală imperială a Rusiei, având asupra sa un rucsac în care au fost găsite braţele unei femei şi un pistol de semnalizare.

Imagini cu celebrul istoric și locul unde a fost prins în galeria foto

Potrivit presei locale, acesta ar fi căzut în apele râului unde urma să arunce părţile de cadavru şi a recunoscut că intenţiona să se debaraseze de corpul victimei, după care să se sinucidă în public, îmbrăcat precum Napoleon.

"Şi-a recunoscut vinovăţia", a declarat pentru AFP avocatul acestuia, Alexandre Potchuev, care a adăugat că istoricul, în vârstă de 63 de ani, este în prezent spitalizat şi primește îngrijiri pentru hipotermie.

Avocatul a menționat că istoricul spune că îşi regretă fapta şi că doreşte să colaboreze cu poliţia.

Și-a ucis iubita de 24 de ani

 

Acesta a recunoscut că şi-a ucis iubita, Anastasia Ieșcenko, o fostă studentă de 24 de ani, cu care colaborase la redactarea mai multor cărţi, în urma unei dispute, după care a decapitat-o şi dezmembrat-o cu intenţia de a încerca să scape de cadavru, a relatat presa locală, informează Agerpres.

Potrivit site-ului rus 47news.ru, Anastasia a fost ucisă pe 7 noiembrie, prin împușcare, în apartamentul lui Sokolov. După crimă, trupul acesteia a mai stat două zile în apartament, deși omul de știință a avut oaspeți pe 8 noiembrie.

Istoricul a mărturisit că a cumpărat un fierăstrău, cu care a dezmembrat trupul tinerei, după care a aruncat bucăți din corpul acesteia în râul Moika, în trei ocazii.

Când a fost prins, Solokov intrase în apă pentru a arunca rucsacul cu mâinile fetei, după ce anterior încercase să-l împingă cu un băț în apă, fără succes însă.

Titularul unei catedre de istorie la Universitatea din Sankt Petersburg, autor al mai multor volume, istoricul era totodată angajat în Franţa pe funcţia de consilier în cadrul Institutului Social de Studii Economice şi Politice (ISSEP), şcoală fondată de fosta deputată de extremă dreaptă Marion Marechal. Instituţia franceză l-a destituit la scurt timp după anunţul arestării sale.

"Am aflat cu groază despre crima atroce pe care ar fi comis-o Oleg Sokolov. Profesor la catedra de istorie modernă de la Universitatea Sankt Petersburg, director de cercetare invitat la Şcoala Practică de Înalte Studii de la Sorbona, decorat cu Legiunea de onoare franceză, ne e greu să ne imaginăm că a fost capabil de acest act odios", a explicat sâmbătă, într-un comunicat, ISSEP.

Acest admirator al lui Napoleon era, potrivit studenţilor săi, un profesor talentat, care vorbea franceză şi putea interpreta atât rolul lui Napoleon, cât şi pe cele ale generalilor săi, însă era cunoscut şi pentru gesturi bizare precum faptul că se îmbrăca asemenea lui Napoleon, iubitei sale îi spunea "Josephine" şi îi plăcea ca oamenii să i se adreseze cu apelativul "Sire".

Partenera sa, Anastasia Ieșcenko, în vârstă de 24 de ani, era de asemenea pasionată de epoca napoleoniană şi îi plăcea să poarte ţinute de epocă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Un istoric celebru și-a ucis și ciopârțit iubita cu 40 de ani mai tânără. Cum a fost prins
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO