Caz șocant în Hunedoara: doi copii au aruncat un câine de la etajul zece al unui bloc

Ultima actualizare: 06-06-2020 22:38
Caz șocant în Hunedoara: doi copii au aruncat un câine de la etajul zece al unui bloc
Pro TV

Doi copii din oraşul Vulcan au aruncat, sâmbătă după-amiază, un câine de la etajul zece al unui bloc de locuinţe, animalul murind strivit de trotuar.

 

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, cei doi copii, de 11, respectiv 14 ani, fac obiectul unui dosar de cercetare penală.

 

Poliţia a fost sesizată despre acest incident la numărul de urgenţă 112, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi copii au dus un câine pe acoperişul blocului, iar apoi l-au aruncat în gol.

În momentul sosirii poliţiştilor la faţa locului, cadavrul câinelui nu se mai afla pe trotuar, deoarece fusese aruncat la gunoi.

"În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept. Autorii au fost identificaţi. Părinţii minorilor au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 61/1991, pentru nesupravegherea minorilor", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, scrie Agerpres.

Cruzime fără margini și în Mureș

 

Incidentul din Hunedoara intervine după ce, într-o localitate din Mureş, un băiat a ucis cu sălbăticie un căţel, în vreme ce sora lui filma oribilă scena cu telefonul mobil şi se amuză, împreună cu alţi fraţi, pe seama suferinţei bietului animal.

Bietul animal a fost lovit de mai multe ori şi într-un final s-a stins.

Nici în momentul în care căţelul a murit, copiii nu au părut să realize gestul lor criminal.

Secvenţele distribuite ulterior pe reţelele sociale au scandalizat sute de oameni, cazul fiind preluat de poliție.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO