Băiatul trântit la pământ în Hunedoara ar avea o fisură craniană. Agresorul a fost reținut

×

Scene șocante, petrecute la un loc de joacă din Hunedoara, au fost filmate duminică, după ce o ceartă între doi copii s-a încheiat extrem de brutal.

Tatăl unuia dintre ei, un bărbat de 29 de ani, l-a trântit la pământ pe „rivalul” fiului său, un băiat de doar 13 ani.

Copilul a rămas inconștient, pe jos. Se pare că ar fi suferit o fisură craniană şi urmează să fie transferat la Timişoara.

Imediat după ce l-a trântit pe primul băiat, bărbatul l-a trântit şi pe fiul său, de numai 7 ani.

Agresorul a fost dus la audieri și a fost reținut pentru 24 de ore. Luni după-amiază. el va fi dus în faţa unei instanţe de judecată, cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de infracţiunile de loviri sau alte violenţe, violenţă în familie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Dosarul a fost deschis după ce poliţiştii au primit un apel la 112 care anunţa agresiunea.

Scenele terifiante au avut loc într-un parc din Hunedoara. Martorii au sunat imediat la 112. O ambulanţă l-a preluat pe micuţul de 13 ani şi l-a transportat la Spitalul din Deva.

Martoră: „Uitaţi criminalul naibii, care era să omoare un copil. Vai, deci dacă nu îl lua poliţia, vai! Ăsta-i criminalul! Deci nu, dacă îl lasa liber ne facem dreptate singuri, nu putem sta cu frică, nu putem să stăm liniştiţi, să trimitem copiii în parc. Nu există aşa ceva!”

Lucian Petru, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara: „Părea la prima vedere că a fost vorba despre un conflict spontan între doi minori, într-un parc de joacă. Se pare că există o legătură de rudenie între ei. Copilul este în prezent investigat. Urmează să fie transferat la un alt spital, în vederea stabilirii cu exactitate a diagnosticului”.

Scenele i-au îngrozit pe toţi cei prezenţi acolo. Minorul de 13 ani era neînsoţit în parc.

Martoră: „Dacă nu îl mânca puşcăria, îl mâncăm noi de viu! Erau două femei, care au zis că nu puteau să se bage. Păi da, am văzut filmarea şi-a dat ochii peste cap şi mâna a rămas blocată la început”.

Individul în vârstă de 29 de ani a fost dus la audieri şi reţinut pentru 24 de ore. Acesta nu are antecedente penale.

Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ HUnedoara: „În urma cercetărilor, poliţiştii au reuşit să îl identifice pe prezumtivul autor al faptei. Este vorba de un tânăr de 29 de ani, din Municipiul Hunedoara. Acesta a fost condus la sediul poliţiei municipiului Hunedoara pentru audieri, urmând a fi reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri şi alte violențe, respectiv de violenţă în familie”.

Lucian Petru, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara: „În funcţie de rezultatul cercetărilor şi al concluziilor medico-legale şi al probelor administrate în cauză, urmează să fie luată sau nu o măsură preventiva faţă de el”.

Minorul de 7 ani, care a fost și el lovit de către agresor, a fost audiat de către polițiști în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Mădălina Turza, președintele Autoritatii pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități Copii si Adopții (ANDPDCA): „DGASPC Hunedoara va crea o echipă mixtă şi va începe o anchetă socială, atât în familia presupusului agresor, cât şi în cealaltă familie, pentru a vedea exact care este situaţia familială a copiilor, care sunt relaţiile cu părinţii. A fost o ieşire spontană a acestui domn în legătură cu acel copil. Un asemenea gest şi asemenea atitudine agresivă şi violentă faţă de un copil nu are niciun fel de justificare”.

Pe lângă loviri şi violenţă în familie, bărbatul este cercetat acum şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, deoarece incidentul s-a petrecut într-un loc public.

Citește și...
Un copil din Iaşi a sunat la 112 pentru a semnala o ceartă violentă între părinţii săi
Un copil din Iaşi a sunat la 112 pentru a semnala o ceartă violentă între părinţii săi

Un copil din Iaşi a sunat la 112 pentru a semnala o ceartă violentă între părinţii săi, convorbirea durând doar câteva secunde, fără ca minorul să ofere detalii privind locul în care se află, scrie News.ro. 

Recomandări
”Lux” în Herăstrău: sute de mii de euro pentru locuințe fără spații verzi și ieșire la stradă
”Lux” în Herăstrău: sute de mii de euro pentru locuințe fără spații verzi și ieșire la stradă

Mergem acum în zona Herăstrău, din Capitală, una dintre cele mai scumpe piețe rezidențiale din țară, unde fiecare a construit după capul lui bloc după bloc, printre străzi înguste, sacrificând tot spațiul verde.  

Secetă istorică în Europa. Iulie, decretată cea mai secetoasă din ultimii 137 de ani. Unele orașe și sate ar putea să dispară
Secetă istorică în Europa. Iulie, decretată cea mai secetoasă din ultimii 137 de ani. Unele orașe și sate ar putea să dispară

Valurile succesive de căldură și penuria istorică de apă pun toată agricultura europeană în genunchi, calitatea vieții - sub semnul întrebării, ecosistemele, biodediversitatea și turismul - în primejdie.

Situație critică la centrala nucleară de la Zaporojie. Cât de real este riscul unei catastrofe nucleare
Situație critică la centrala nucleară de la Zaporojie. Cât de real este riscul unei catastrofe nucleare

Un reactor al centralei nucleare ucrainene Zaporojie a fost avariat de bombardamentele rusești din weekend, iar ONU a cerut ca inspectorilor internaționali să li se permită accesul la centrală.