Avort la lanterna unui mobil la Spitalul din Pitești. Acuzațiile unei paciente

11-12-2019 16:42

O pacientă care a suferit un avort spontan şi a venit la spitalul judeţean din Piteşti susţine că medicul ginecolog i-ar fi făcut chiuretajul terapeutic pe viu, într-un cabinet de consultaţii, la lumina lanternei unui telefon mobil.

Reflectorul special avea becul ars şi doctorul nu a găsit pe cineva să-i aducă alt aparat din spital.

Iar în timpul operaţiei ar fi făcut şi glume umilitoare, spune femeia. Medicul a ţinut doar să sublinieze că i-a salvat viaţa pacientei.

Femeia de 33 de ani, însărcinată în luna a 2-a, a început să sângereze şi să aibă dureri tot mai mari în timp ce era la serviciu.

S-a învoit de la muncă, iar la ora 17 a chemat ambulanţa, care a dus-o la spital. Medicii au stabilit că suferise un avort spontan şi au transferat-o la de ginecologie.

Pacientă: „Mi-a făcut chiuretaj pe viu, fără anestezie, fără lumină, la lumina telefonului, vă daţi seama, mă durea cumplit, şi să tac dracu` din gură, le-am spus, la un moment dat ca mi-este foarte rău şi s-a apucat una dintre asistente să-mi dea palme peste faţă, în loc să-mi dea o gură de apă.”

Intervenţia chirurgicală a avut loc într-un cabinet de consultaţii şi tratament şi nu în sala de operaţie.

Cum lampa nu funcţiona, medicul a cerut unei asistente să-i lumineze locul cu lanterna telefonului mobil.

Soțul pacientei: „M-a şocat. M-a şocat, pur şi simplu, că mi-a spus că a chiuretat-o cu lumina telefonului, bliţul telefonului."

După ce a fost externată, femeia şi soţul ei s-au dus la spital să ceară explicaţii medicului.

Doctorul însă a refuzat să comenteze cele întâmplate.

Şeful secţiei susţine că doctorul i-a făcut o anestezie locală pacientei şi, în condiţiile date, a procedat corect.

Marcel Buzatu, şef secţie Ginecologie: „Mă descurc cu un telefon! Are şi ăla lumină, cât cuprinde, nu neapărat că-mi trebuie far! Deci ca atitudine, deci reţineţi, în condiţii de urgenţă, a făcut bine! Ca atitudine, ca limbaj, ține de om."

Directorul medical al spitalului a anunţat o anchetă în privinţa comportamentului medicului.

Sursa: Pro TV

Tags: pitești, avort, medic,


VIDEO PROTVPLUS.RO