Accident violent în județul Buzău. Trei bărbați și-au pierdut viața

Dată publicare: 23-03-2021 13:03
Dată actualizare: 23-03-2021 14:02


Trei bărbaţi au murit marți dimineaţă într-un grav accident rutier petrecut în judeţul Buzău.

Cei trei, alături de alţi doi bărbaţi, se aflau într-un autoturism cu care se îndreptau spre serviciu. Şoferul a pierdut însă controlul volanului, iar maşina s-a lovit de mai mulţi copaci şi s-a răsturnat pe un câmp. Pentru salvarea unuia dintre răniţi, medicii au solicitat un elicopter SMURD.

Cei cinci bărbaţi erau colegi de muncă şi obişnuiau să meargă împreună la serviciu, folosind un singur autoturism. Marți dimineaţă au plecat din localitatea Brăgăreasa și se îndreptau spre Goldeanu Sărat. Cu puţin înainte de a ajunge la destinaţie, şoferul s-ar fi angajat într-o depăşire, susţin poliţiştii. A pierdut controlul, iar vehiculul a ieşit de pe carosabil, a lovit un pom şi s-a răsturnat pe câmp. Trei dintre pasageri au fost aruncaţi din maşină şi au murit pe loc, au declarat anchetatorilor.

Gabriel Popescu, primarul comunei Glodeanu Siliştea: „Din câte am aflat, victimele sunt din comună Scutelnici şi mai precis satul Bragareasa. Am înţeles că au intrat într-o depăşire, ce s-a întâmplat, au intrat în balans, s-au lovit în malul de pe marginea drumului şi de acolo au ricoşat într-un pom”.

Un alt pasager a fost scos din maşină de echipajul de descarcerare. Medicii au decis să solicite sprijinul unui elicopter SMURD, mai ales că victima avea răni grave.

La spitalul din Buzău a ajuns şi şoferul autoturismului, care are mai multe traumatisme, dar starea lui este stabilă. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs tragedia. Cei trei bărbaţi care au pierit au vârste cuprinse între 34 şi 60 de ani şi sunt din aceeaşi localitate.

Silviu Dinu, Poliţia Rutieră Buzău: „În timpul efectuării unei manevre de depăşire, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a ieşit în afara părţii carosabile, lovindu-se de un pom marginal, după care s-a răsturnat pe câmpul agricol”.

Traficul în zonă a fost blocat mai bine de o oră pentru cercetări.

Tags: accident, buzau,


VIDEO PROTVPLUS.RO