A murit copilul din Dej lăsat de familie să fie mâncat de viermi. ”Cineva trebuie să plătească pentru ce s-a întâmplat”

Ultima actualizare: 10-08-2020 18:12

Sfârșit tragic pentru băiețelul de 9 ani, din Dej, găsit de Protecția Copilului aproape în comă, cu răni groaznice pe piele, la sfârșitul lui iulie. Stătea în condiții inumane cu mama și bunica, iar medicii nu l-au mai putut pune picioare.

UPDATE 17.00 În urmă cu două săptămâni, cea care l-a adus pe lume a fost arestată pentru 30 de zile și acuzată de tentativă de omor.

I se va schimba probabil încadrarea faptei, odată cu decesul copilului. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emotional.

Băiatul a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Cluj pe 24 iulie, direct în Terapie Intensiva. Avea pielea brăzdată de infecții grave, iar medicii spun că era aproape în șoc septic.

A stat intubat și a fost ventilat mecanic, însă organele i-au cedat pe rând. Acasă, în Dej, vecinii s-au cutremurat la auzul veștii. Ei au și alertat autoritățile, de fapt.

 

”Pe mine mă doare sufletul, dar pe mama lui?”

 

Femeie: ”Eu am întrebat-o pe mamă de ce nu își scot copilul afară și ea mi-a spus că el nu vrea să iasă. Ce s-a întâmplat cu copilul ăla nu poți să știi, că era închisă ușa, nu puteam să vedem nimic decât când a fost organele acolo. Pe mine mă doare sufletul, dar pe mama lui?”.

Locatarii mai spun că, pe lângă mamă și bunică, apartamentul mai era vizitat de iubitul femeii.

Nimeni însă nu ar fi părut îngrijorat de soarta băiatului. Pe care, spun oamenii, nu-l mai văzuseră afară de luni bune.

Bărbat: ”Nu a deschis la nimeni, nu a avut grijă de copil, niște condiții inumane. Noi ca locatari nu ne-am putut băga la ei în casă. Nu a avut copilul ăla o mâncare, o haină. Am vrut și de sărbători să îi dăm ceva și bunica a spus ce ne interesează pe noi vecinii”.

Femeie: ”De când cu pandemia nu l-a văzut nimeni”.

Bărbat: ”Ieșeau și dintr-o dată nu i-a mai văzut nimeni. Era bolnav și nu au avut grijă de el, trebuia să îl ducă la medic”.

 

Mama arestată vrea în libertate

 

Mama copilului a fost reținută, iar apoi arestată pentru 30 de zile. Inițial, în fața procurorilor nu a putut să dea explicații apoi - spun anchetatorii - ar fi bâiguit doar că cel mic ar fi refuzat să se ridice din pat și nu a considerat că ar fi așa grav.

Daniel Tamaș, director DGASPC Cluj: ”Acest caz nu trebuie să rămână fără urmări. Cineva trebuie să plătească pentru ce s-a întâmplat cu acest micuț. Nu știu dacă cercetarea va fi extinsă asupra bunicii și a concubinului, organele de anchetă vor stabili”.

Culmea, mama copilului, suspectă de neglijență și tentativă de omor a cerut să fie cercetată în stare de libertate însă magistrații au respins solicitarea. Probabil că vor reîncadra și fapta.

De înmormântarea băiatului se vor ocupa cei de la Protecția Copilului.

---

Copilul de 9 ani din Dej care a intrat în comă, mâncat de viermi și muște, a murit duminică, scrie Dejeanul.

Cazul a ajuns în atenția publică în urmă cu două săptămâni. El a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Cluj, cu unele părți ale corpului aflate în putrefacție, însă medicii nu au mai reușit să îl salveze pe Valentin.

Medicii nu i-au dat șanse mari de supraviețuire încă de la început, acesta fiind conectat la aparate. La începutul săptămânii, medicii au renunțat la medicamentele care îl sedau, timp de 24 de ore, pentru a-i face mai multe investigații, însă verdictul a fost unul crunt: Valentin avea leziuni neurologice grave, mai scrie sursa citată.

Mama copilului a fost reținută încă din ziua în care s-a descoperit oribila faptă, iar judecătorii au arestat-o timp de 30 de azile. Ea este cercetată pentru tentativă de omor, însă cel mai probabil judecătorii vor schimba fapta în omor.

Săptămâna trecută ea a solicitat să fie cercetată în stare de libertate, dar magistrații Curții de Apel Cluj i-au respins cererea.

Copilul trăia într-un apartament alături de mama sa, concubinul acesteia și de bunica sa. Procurorii urmează să stabilească dacă și aceștia din urmă pot fi trași la răspundere.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO