Telefonul cu holograma. O fantezie din Star Wars va deveni realitate peste cativa ani. Cat va costa


Ultimul update: Sambata 11 Ianuarie 2014 07:02
Sursa: Yoda.ro
Data publicarii: Miercuri 08 Ianuarie 2014 10:25
Categorie: Smart Nation
holograma

Compania poloneza Leia Display Sistems lucreaza la primul telefon cu holograma din lume, care ne va permite sa vedem imaginea tridimensionala a persoanei cu care vorbim.

Firma, care a fost botezata dupa numele printesei Leia din seria "Star Wars", va realiza telefonul cu holograma peste un an de zile, insa el va fi disponibil pe piata abia peste 5 ani, scrie Yoda.ro.

Daca aveti si voi inventii in domeniul tehnologiei, inscrieti-va la concursul Smart Nation, unde cele mai bune proiecte vor fi premiate!

Cei care vor folosi telefonul cu holograma vor trebui sa sune din fata unei camere special amenajate, care va avea doua lentile si un microfon.

Imaginile create de cele doua lentile vor fi combinate si trimise apoi prin internet celui care este sunat.

Un aparat-holograma va primi imaginea si o va arata cu ajutorul unui proiector cu laser pe un “ecran” cu vapori de apa, care va oferi imaginii a treia dimensiune.

"Va fi ca si cum persoane iubite, prieteni si familia stau in fata ta in timp ce vorbesti cu ei din celalalt capat al lumii. In acest moment, hologramele noastre sunt create folosind aparate care sunt mai inalte de 1,80 metri, dar proiectam versiuni mai mici care pot fi puse pe o masa de cafea in sufragerie", a declarat Marcin Panek, director executiv al companiei Leia Display Sistems.

Evident, primele telefoane de acest fel vor costa mii de lire sterline, dar in timp pretul va scadea, asa cum s-a intamplat si in alte cazuri.
 

Sursa: Yoda.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO