CyArk, proiectul care va proteja cele mai importante 500 de constructii istorice ale lumii

Ultima actualizare: 02-01-2014 08:09
cyark

Aflati fata in fata cu marile constructii ale planetei, oamenii de stiinta se tem de un singur lucru: distrugerea lor. Asa a aparut proiectul CyArk al milionarului irakian, Ben Kacyra, care vrea sa salveze marile constructii de pe Pamant.

Recent, acesta a lansat la Londra proiectul CyArk 500, in care, alaturi de mai multi experti, va realiza harti 3D extrem de detaliate cu fiecare constructie uriasa a lumii, de la muntele Rushmore, la piramide si cladiri vechi de mii de ani, scrie Independent.co.uk.

Ai idei din IT&C care pot schimba lumea? Atunci inscrie-le in competitia Smart Nation, unde cele mai bune proiecte vor fi premiate.

Aceasta arhiva digitala a constructiilor le va permite in viitor oamenilor de stiinta sa reproduca cu o marja de eroare de numai 2 milimetri marile proiecte ale omenirii.

„Ideea noastra era ca prin tehnologie sa ne salvam mostenirea istorica, pentru ca, daca in viitor se va degrada, distruge sau va fi afectata, sa putem invata in continuare despre toate aceste constructii folosind aceste harti digitale.”, a declarat milionarul irakian.

Proiectul foloseste un laser portabil inventat chiar de catre Kacyra, iar fiecare arhiva 3D va ocupa aproximativ 10.000 GB de date, echivalentul a 200.000 de cutii cu coli A4. Toate informatiile vor fi tinute intr-un seif subteran din pennsylvania, alaturi de inregistrarile originale ale unor nume istorice din muzica, precum Frank Sinatra si Elvis Presley.

Descopera cele mai spectaculoase idei din stiinta si tehnologie pe www.smartnation.ro
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO