Vaccinare COVID: cum se face programarea în acest moment. De ce mulţi nu văd locurile disponibile

Dată publicare: 27-02-2021 18:10
Dată actualizare: 27-02-2021 22:00


Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că peste 18.000 de persoane se programează, în medie pe oră, pentru vaccinarea COVID.

Autoritățile vor ca, până pe 20 martie, să vaccineze 156 de mii de români care au peste 65 de ani, suferă de boli cronice ori au dizabilități.

 

Cine se poate programa acum la vaccinarea COVID

 

''Locurile disponibile în platformă sunt văzute doar de către persoane care îndeplinesc unul dintre aceste 3 criterii. Practic, daca nu au peste 65 de ani, trebuie sa figureze in baza de date a CNAS cu boli cronice sau sa fie înscrişi la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială ori la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Am luat acesta decizie pentru ca este foarte important să imunizăm cât mai repede persoanele vulnerabile'', spune Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Programarea se poate face individual, cu ajutorul aparținătorilor sau prin direcțiile de asistență socială din primării. De asemenea, prin medicul de familie sau call center.
In paralel, continuă imunizarea cadrelor didactice. Iar echipele mobile se deplasează la suferinzii imobilizaţi la pat sau în centre de specialitate.

 

Număr foarte mare de programări la vaccinarea COVID cu serul Pfizer

 

109.800 de persoane s-au programat pe platforma online pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech.

„Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare! Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră! 302 de persoane/minut programate până la ora 14:00. 109.800 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech!”, arată o postare pe pagina de Facebook a CNCAV.