Vlad Voiculescu pregătește o listă a „medicamentelor esențiale” printr-un ordin de ministru

Dată publicare: 26-02-2021 21:47
Dată actualizare: 26-02-2021 21:52


Vlad Voiculescu pregătește o listă a „medicamentelor esențiale” printr-un ordin de ministru

O listă a „medicamentelor esențiale” va fi reintrodusă, iar ministrul sănătății a anunțat că pregătește un ordin pentru asta. Se produce însă într-un moment în care „instituțiile statului sunt profund slăbite” a spus Vlad Voiculescu.


Vlad Voiculescu s-a referit la Agenția Națională a Medicamentului când a vorbit despre instituțiile slăbite.

„Lucrăm la un proiect de ordin de ministru, este pe ultimii paşi aş spune, şi ne uităm care este metoda cea mai bună pentru a aborda disponibilitatea medicamentelor esenţiale, sunt şi alte medicamente care sunt la risc în acest moment. Nu e un moment uşor, din acest punct de vedere, instituţiile statului sunt profund slăbite, vorbim de Agenţia Naţională a Medicamentului, unde un element esenţial precum inspecţia este deosebit de slăbit", a afirmat Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

Voiculescu a adăugat că trebuie „întărită" şi societatea Unifarm.

„Avem nevoie să întărim această instituţie, avem nevoie, de asemenea, să întărim o instituţie care se ocupă cu importul medicamentelor, se numeşte Unifarm, şi are probleme, unele de notorietate publică. Avem nevoie să abordăm problemele acestea sistemice. Da, la nivelul legislaţiei pregătim reintroducerea listei medicamentelor esenţiale", a mai spus ministrul sănătății.

Sursa: Stirile ProTV/Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO