Unele spaţii de birouri din București se transformă în centre de vaccinare
Unele spaţii de birouri se transformă în centre de vaccinare.
Se întâmplă în Bucureşti, unde un dezvoltator imobilar a pus la dispoziţia autorităţilor o clădire funcţională în care sunt vaccinaţi zilnic aproape 400 de oameni programaţi prin platforma naţională.
De altfel, autorităţile vor să le permită companiilor să organizeze centre de imunizare pentru angajaţi.
Aflat la parterul unei clădiri de birouri, cu o suprafaţă de peste 300 de mp, un centru s-a deschis de câteva zile. Spaţiul a fost regândit şi pus la dispoziţia autorităţilor. Funcţionează şapte zile din șapte şi are şase puncte de vaccinare.
În total, 35 de medici şi de asistente lucrează voluntar aici, iar zilnic sunt imunizate 360 de persoane, programate prin platforma naţională.
Ivan Doinița, asistentă medicală: ”Oamenii îşi respectă programarea, sunt foarte bine dispuşi, pleacă încrezători după vaccinare, foarte comunitivi, întrebă de efectele adverse”.
Raisa Beicu, PR Manager al dezvoltatorului imobiliar: ”Angajaţii noştri, chiriaşii noştri, parternerii noştri se pot înscrie, se află deja pe listele de aşteptare. Unii dintre ei deja au prins rând, ceilalţi sunt nerăbdători să facă vaccinul”.
Autorităţile vor să le permită companiilor cu număr mare de salariaţi să organizeze centre de vaccinare în spaţiile de lucru pentru propriii angajaţi. Astfel, s-ar câştiga timp preţios, iar oamenii ar reveni mult mai repede la serviciu.
Vasile Andrian, audit partener, firmă de audit: ”Cu siguranţă, sunt colegi care preferă, se simt mai în siguranţă să se vaccineze, alţii care mai aşteaptă un pic până să ia decizia aşa. S-au vaccinat şi care vin la birou, alţii mai aşteaptă. 10% din totalul echipei s-a întorc şi lucrează aici”.
Până în prezent, avem peste două milioane de persoane vaccinate, dintre care un milion cu ambele doze.
Harta interesului pentru vaccinare în România pe regiuni, Bucuresti-Ilfov, cu o populaţie de peste 2,5 milioane de oameni, are cea mai ridicată rată de interes pentru vaccin, cu aproape 170.000 de persoane care aşteaptă să se vaccineze, adică peste 6%. Următorii cei mai interesaţi români de vaccinul antic-COVID sunt cei din Transilvania, iar la polul opus, sunt conaţionalii din Bucovina, unde nici măcar 1% din populaţie nu s-a înscris pe listele de aşteptare.
Dacă ar fi să ne uităm şi în detaliu, cei mai interesaţi de vaccin sunt locuitorii din judeţul Cluj, cu o rată de aproape 8%, urmaţi de cei din judeţul Ilfov şi Bucureşti, iar cel mai puţin interesaţi sunt persoanele din judeţul Suceava.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, centre de vaccinare, clădiri de birouri,
Dată publicare:
01-04-2021 18:10